Gå til sidens hovedinnhold

Trenerbyttet er et naturlig og riktig valg av Stjernen

Artikkelen er over 6 år gammel

Hockeyklubben trenger nye impulser, skriver Fredriksstad Blads sportsleder.

Kommentar

Når Stjernen nå varsler at det blir trenerbytte for A-laget etter denne sesongen, så føles det som et helt naturlig og riktig valg. Ikke fordi Magnus Sundquist har gjort en dårlig jobb – tvert i mot – han har gjennom rekordlange fire sesonger vært en viktig og lojal trenerressurs. Ekte og ærlig opptatt av klubben Stjernen.

Nettopp lojalitet har vært en viktig faktor. For Stjernen har i hele Sundquists tid i klubben har en anstrengt og begrenset økonomi. Det har lagt store begrensninger på hva det har vært mulig å oppnå av resultater. Sjuendeplass, to åttendeplasser og en niendeplass på fire sesonger er ikke lystige tall på Sundquists trener-CV. Nedturene har vært flere enn oppturene, men har det egentlig vært realistisk å forvente mer med Stjernens økonomiske muskler de siste årene? Nei. Slik sett har Sundquist gjort jobben.

Fire år som hovedtrener er usedvanlig lenge i hockeyverdenen. Nettopp derfor er det også riktig å få inn en ny trener. Stjernen trenger nye impulser for å ta nye steg – steg klubben er nødt til å ta.

Forutsetningene blir stadig bedre: Publikumsinteressen for Stjernen er økende og i det fjerne lurer realiseringen av Arena Fredrikstad. Bare tanken på bygging av ny en hockeyarena gir positive ringvirkninger det er viktig å utnytte for fullt. Stjernen må bygge videre på den gode trenden klubben tross alt er inne i – sten for sten. Et trenerbytte kan gi ny giv.

Det er viktig å ha betydningsfulle Stjernen-verdier i bakhodet når ny trener skal på plass: Det må være en som kan håndtere etablerte spillere – og som kan være en ressurs for videreutvikling av unge spillere. Kanskje er også tiden moden for å vende tilbake til det Stjernen var kjent for: Den lekne og tekniske ishockeyen.

ERIK A. PEDERSEN

Kommentarer til denne saken