(Sarpsborg Arbeiderblad) Det var ved lunsjtider fredag 3. september i fjor som voldsepisoden skal ha skjedd på Kalnes videregående skole.

Skal ha handlet om gjeld

Ifølge tiltalen, som ble tatt ut av statsadvokaten i midten av august i år, skal de tre – to menn som da var 20 år gamle og og en jente på 18 år – ha slått og sparket den unge mannen i hodet og på kroppen.

De tre er tiltalt for grov kroppskrenkelse. Påtalemyndigheten mener kroppskrenkelsen er grov fordi det særlig legges vekt på at volden er begått av flere i fellesskap.

I tillegg til voldsutøvelsen, er alle de tre også tiltalt for å ha truet den unge mannen. Ifølge tiltalen skal de ha sagt at dersom han ikke betalte pengene han skyldte den tiltalte kvinnen, ville de finne ham den 16. samme måned og banke ham.

Vil kreve erstatning

Alle de tre tiltalte er bosatt i Fredrikstad, framgår det av tiltalebeslutningen.

Det er satt av halvannen dag i Søndre Østfold tingrett i Sarpsborg til behandlingen av denne saken. De tre unge personene møter i retten sammen med sine forsvarere, advokatene Gaute Nilsen, Torgeir Røinås Pedersen og Vigdis Brandstorp. Politiadvokat Borghild Fjeld Gylvik er aktor i saken.

I tiltalen er det varslet at det vil bli lagt ned påstand om at de tre tiltalte skal dømmes til å betale oppreisning/erstatning til fornærmede i saken.