Gå til sidens hovedinnhold

Tre musikalske trollmenn kommer til Fredrikstad

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre musikalske trollmenn – det er vanskelig å unngå slike metaforer når man har med trioen Groupa å gjøre. Det dreier seg nemlig om tre musikere med lang fartstid som på hver sin måte har flyttet grenser, banet vei og trollbundet sitt publikum.

Innsendt

Jonas Simonson er Sveriges fremste fløytespiller innen verdensmusikken og har reist verden rundt med sin musikk i over 30 år. Hans sterkt rytmiske og personlige spillestilen har satt sitt preg på utallige album, bl.a. med Den Fule, Zephyr og Bäsk.

Terje Isungset er en av Norges mest særpregede eksportvarer – en perkusjonist som har skapt en egen musikalsk identitet bl.a. ved sin bruk av instrumenter fra naturen, ikke minst laget av is. Isungset har fremført 40 bestillingsverk for jazzfestivaler, danseforestillinger, filmer med mer.

Mats Edén er «rikspelman» fra Värmland, men har musikalske ben på begge sider av grensen etter å ha studert komposisjon ved Norges musikkhøgskole. Hans komposisjoner er sentrale i repertoaret til Groupa og hans karismatiske felespill er øyeblikkelig gjenkjennelig.

Groupa ble stiftet allerede i 1980 (med Mats Edén som en av grunnleggerne) og hører til banebryterne i den eksperimentelle nordiske folkemusikken. Nye farger, nye farger og nye muligheter har alltid vært viktige elementer i Groupas musikalske prosjekt – pluss en solid porsjon god, gammeldags magi ...

Konserten – som alle Trad Session sine konserter – er støttet av Norsk kulturråd og Østfold Musikkråd, samt av St. Croix-huset.

Kommentarer til denne saken