Tre dager med Aksel Kolstad i Gamlebyen

Til helgen kommer musiker Aksel Kolstad til Gamlebyen. Dette bildet er fra da han i fjor høst besøkte Tomb videregående skole  i Råde.

Til helgen kommer musiker Aksel Kolstad til Gamlebyen. Dette bildet er fra da han i fjor høst besøkte Tomb videregående skole i Råde. Foto:

Av

– Min første kontakt med Aksel Kolstad resulterte i en tre dagers messenger-bonanza med ville ideer og etter hvert konkrete planer, skriver Merethe Maurland som er programansvarlig ved Café Magenta.

DEL

INNSENDTAksel er kjent for mange – han er den anerkjente klassiske pianisten og komponisten som dukker opp i mediene med sine sprø og folkelige stunt.

Alt for å bringe den klassiske musikkgleden til folket. Du har kanskje sett ham hoppe over et flygel på gangbrua, hørt ham spille om bord på seilskip under Tall Ships Races eller sett ham spille for kuer på Tomb?

I helgen er han tilbake med konseptet «Café de Concert» – denne gangen i de hyggelige og historiske lokalene til Cafe Magenta i Gamlebyen. Der kan han skape den lune og avslappede atmosfæren Aksel liker best. Han har en magisk evne til å presentere klassisk musikk, og gjør det med humor og smittende engasjement.

I en årrekke har «Café de Concert» gitt klassisk til folket i hele verden; bl.a. New York, Oslo og selvfølgelig Fredrikstad. Gjennom «Café de Concert» får Aksel virkeliggjort ideen om å spille klassisk musikk der folk er, utenfor konsertsalene og dermed gjøre musikken tilgjengelig for et større publikum.

Aksel er en allsidig kunstner og utøver. Han spiller basket, danser ballett, padler SUP og spiller flygel, nesten i samme åndedrag. Han visker ut genregrenser og skaper nye kombinasjoner. Med skyhøyt musikalsk nivå blir klassisk musikk introdusert for nye lyttere, og Mozart og Prokofiev blir plutselig en helt naturlig del av spillelisten din.

«Trippel Aksel» med Aksel Kolstad er tre konserter på tre dager på Magenta i Gamlebyen. Han starter med romantisk konsert på selve Valentinsdagen fredag 14. februar. Da får man også med seg historien om da den svenske Princessan Madeleine takket ja til å bli med unge Kolstad på gardeball. Det fortsetter med standupkonserten «The Aksel Kolstad Show» lørdag og barne- og familiekonserten «Amadeus og Askeladden» søndag formiddag.Artikkeltags