Trafikkuhell på Svinesundbrua - E6 mot Norge var stengt i mange timer

E6 retning Norge stenges i mange timer etter ulykke på Svinesundbrua.

E6 retning Norge stenges i mange timer etter ulykke på Svinesundbrua. Foto:

Stor lekkasje etter uhellet.

DEL

(Halden Arbeiderblad) Det lekker diesel fra en lastebil etter et uhell på Svinesundbrua, opplyser politiet på Twitter. Lastebilen skal ha kjørt inn i autovernet og lekker store mengder diesel. Den ble stående tvers over veien etter ulykken.

– Lastebilen blokkerer hele veibanen og lekker mellom 50 og 100 liter diesel, det er en stor lekkasje, sier Thomas Fuxborg, politiets pressetalsperson i region Väst til Bohusläningen.

Det er ikke meldt om personskade.

Stengt i mange timer

E6 var stengt i over syv timer etter hendelsen. Veien ble åpnet 14:19, opplyser Vegtrafikksentralen.

– Det er total stopp i nordgående retning. En lastebil lekker diesel, og det er et stort arbeid som pågår. Innen det er klart, kan vi ikke slippe forbi noen, sier pressevakt Alexandra Elias ved svenske Trafikvärket til NRK.

Alternativ rute for personbiler er via den gamle Svinesundbrua. Tungtransport har i utgangspunktet forbud mot å kjøre over den gamle brua og det er derfor ventet lange køer utover dagen.

Vår fotograf på stedet opplyser at all tungtransport sendes over den gamle Svinesundbrua og så inn på E6 ved den nye tollstasjonen.

Det er omkjøring via den gamle Svinesundbrua.

Det er omkjøring via den gamle Svinesundbrua. Foto:

Norsk og svensk politi rykket

Både svenske og norske nødetater rykket ut.

– Uhellet er på svensk side, svensk politi og brannvesen har overtatt. Vi reiser hjem til Norge, meldte norsk politi etter kort tid.

Artikkeltags