Sju ekstramillioner til lekeplasser, fortau og sykkelstier

FÅR TILBAKE LEKEPLASSEN: Michelle Buerødegård (8, fra venstre), Sanna Nes (10) og Malin Buerødegård (10) får tilbake lekeplassen sin etter at politikerflertallet har bladd opp sju millioner kroner til lekeplasser og trafikksikkrhetstiltak. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

FÅR TILBAKE LEKEPLASSEN: Michelle Buerødegård (8, fra venstre), Sanna Nes (10) og Malin Buerødegård (10) får tilbake lekeplassen sin etter at politikerflertallet har bladd opp sju millioner kroner til lekeplasser og trafikksikkrhetstiltak. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Artikkelen er over 5 år gammel

Barna på Nes må likevel ikke vente til 2017 med å få ny lekeplass. Flertallspolitikerne blar opp sju millioner kroner ekstra til lekeplasser og trafikksikkerhet nå.

DEL

– Jeg håper de setter opp en ny lekeplass. En som er omtrent den samme som den forrige, sa Michelle Buerødegård (8) på Nes til Fredriksstad Blad for noen uker siden.

Da hadde barna på Nes vært uten lekeplass siden kommunens mannskaper tømte lekeplassen for lekeapparater i vinter. Lekeapparatene på flere lekeplasser måtte rett og slett fjernes fordi det viste seg at de var for farlige, men det fantes ikke penger til å sette dem i stand igjen før 2016 eller 2017.

Bruker av overskuddet

Nå har bystyreflertallet besluttet å bruke to millioner kroner til å sette istand både denne lekeplassen og flere andre lekeplasser med en gang. I tillegg vil de bruke fem millioner kroner til fortau eller gang- og sykkelsti i Sandbækveien ved Trosvik, Trolldalen på Kråkerøy, ved Gudeberg skole og langs Gamle Kirkevei på Lisleby.

Les også:  – Handler i verste fall om mulig tap av liv

– Vi bruker fra regnskapsresultatet, overskuddet på 82,5 millioner kroner. Dette er utgifter som er engangspenger og ikke noe som blåser opp utgiftene. Da er det ikke noe problem å bruke disse pengene til positive tiltak, sier ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap).

– Kan kjøre ut traktoren morgenen etter

Både han og Teknisk utvalg-leder Odd Hasselgård (Ap) opplyser at istandsettingen av lekeplassene og fullføringen av trafikksikkerhetstiltakene kan komme i gang veldig raskt. Lekeplassene ser man for seg å få rehabilitert i løpet av sommeren og høsten. Arbeidene med trafikksikkerhetstiltakene ser man også for seg at kan komme i gang ganske raskt etter at bystyret har gjort sitt vedtak i siste bystyremøte før sommeren i juni. 

Les også: Her dropper Veivesenet fortau

– Da kan vi kjøre ut traktoren morgenen etter. Det er viktig at vi kan komme i gang ganske omgående, og det gjør vi i disse sakene. Dette er tiltak som ligger inne i planen og dermed ikke krever regulering, sier Hasselgård.

– Ikke noe spesielt i år

Både Hasselgård og Nygård peker på at trafikksikkerhetstiltakene ligger inne i trafikksikkerhetsplanen som tiltak som skal gjennomføres i år. Politikerne har bare ikke bevilget penger til dem tidligere. I utgangspunktet hadde nemlig bystyreflertallet bare satt av tre millioner til trafikksikkerhetstiltak i år, mens det var satt av 500.000 kroner til rehabilitering av lekeplasser.

– Har det noe med valgkampen å gjøre at disse pengene kommer nå?

– Vi bruker alltid regnskapsresultatet til små og store tiltak. Det gjør vi hvert år og det er ikke noe spesielt i år fordi det er valgkamp. Men det får jo media bare gjøre sine spekulasjoner rundt, sier ordfører Nygård.

Les også:  Skal bli trygge i trafikken

– Kan vi vente oss flere overraskelser rundt disponeringen av overskuddet?

– Det kan godt hende, men det kommer vi tilbake til. Det er jo fortsatt noen dager til det skal legges frem, sier Nygård.

Her kommer tiltakene:

Lekeplassene som får nye apparater og nå vil bli satt i stand for to millioner kroner i løpet av sommeren og høsten, er plassene i Snørn, Nesveien, Villaveien, Ambjørnrød og Borgeveien.  Siden kommunens mannskaper allerede er opptatt ut året med andre gjøremål, må kommunen hente inn eksterne mannskaper til «ekstralekeplassene».

– Og da tipper jeg at to millioner kroner rekker til rundt fem lekeplasser. Dette er veldig gode nyheter for oss, sier parksjef Hanna Tangvald i Fredrikstad kommune.

Les også:  Har rustet opp byens glemte perle for 400.000

Når det gjelder trafikksikkerhetstiltak, skal de 150 metrene med fortau som har manglet i Sandbækveien på plass ganske raskt.

I Trolldalen skal det nå anlegges to kilometer fortau/gang- og sykkelsti.

Fra enden av Heibergsgate - ved Skippergata - mangler det 200 meter med gang- og sykkelvei som skal på plass.

Og i Gamle Kirkevei på Lisleby skal 150 meter med fortau på plass.

– Det blir ikke rom for litt større saker, så vi fant ut at det måtte være positivt å bedre trafikksikkerheten ved skolene, slik at våre barn og unge kan ferdes tryggere på vei dit, sier Hasselgård.

Fordelingen av regnskapsoverskuddet på 82,5 millioner kroner skal behandles både i formannskapet og bystyret.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken