Gå til sidens hovedinnhold

Skremmer bilistene på Seppoveien: «Håper du kjører deg i hjel»

Artikkelen er over 4 år gammel

En privatperson har tatt loven i egne hender på strekningen mellom Veum og Solli.

FB har vært i kontakt med flere bilister som uttrykker bekymring for trafikksikkerheten ved Lianekrysset i Seppoveien, på strekningen mellom Veum og Solli.

Uhyggelig nyttårsønske

Langs veien har en privatperson sprayet meldinger som «håper du kjører deg i hjel» og «mitt nyttårsønske: håper du kjører deg i hjel, ditt svin» på en bygning. Flere personer forteller også om lyskastere som har blitt plassert slik at de blender de som kommer kjørende langs veien.

En tipser forteller at det er mange barnefamilier som kjører på strekningen, og at det ligger en barnehage rett i nærheten. Han nevner også at veien har mye trafikk til sykehuset på Kalnes.

Tidligere har det vært parkert en bil på tomten som ser ut som den er i ferd med å kjøre ut på veien. Flere mener bakgrunnen er at personen som bor på stedet mener bilistene kjører for fort på strekningen som har en fartsgrense på 80 kilometer i timen.

Kontakt med politiet

Politiet kan informere at de har fått flere meldinger om skremmende situasjoner i området, og at de ved to anledninger de siste dagene har vært i kontakt med den aktuelle personen.

– På ettermiddagen og kvelden 31. desember fikk vi flere meldinger om at en person hoppet ut i veien foran biler som kom kjørende, forteller Rune Albertsen ved politistasjonen i Fredrikstad.

– Personen som sto bak situasjonene ble innbrakt av politiet, men nektet for å ha opptrådt skremmende. Vi ble også oppmerksomme på meldingene som var skrevet på veggen, forteller han.

Tirsdag ettermiddag fikk politiet meldinger om lyskasterne, og var på stedet for å undersøke situasjonen. De konkluderte da med at lyskasterne på tomten ikke var plassert slik at de blendet de som kom kjørende, og personen ble ikke pålagt å flytte dem.

Ikke måten å gjøre det på

Albertsen forteller at personen som holder til på tomten har fått beskjed om å oppføre seg, og følge lover og regler. Han oppfordrer folk som opplever situasjoner som skremmende å ta kontakt med politiet, men minner også om fartsgrensen på strekningen.

– Fartsgrensen der er 80 kilometer i timen, og det kan være lett å trå litt ekstra på gassen i dette området. Høy fart kan være et problem her, men dette er ikke måten å løse det på, sier han.

– Om noen er misfornøyd anbefaler vi å kontakte politiet eller andre myndigheter for å løse problemet. Det samme gjelder bilister som opplever situasjoner som skremmende, avslutter han.

Kommentarer til denne saken