Gå til sidens hovedinnhold

Enighet blant partene i bussoppgjøret

Artikkelen er over 5 år gammel

Oslo (NTB): Etter å ha forhandlet åtte timer på overtid kom partene i bussoppgjøret til enighet i meklingen. Dermed er streiken i bussbransjen avverget.

– Vi har oppnådd en lønnsøkning på cirka 16.000 kroner per 1. april 2017. Bussjåførene har også fått en bestemmelse som sier at rutene skal tilrettelegges for toalettbesøk, sier forhandlingssjef Linda Jæger i Yrkestrafikkforbundet.
Et av kravene fra sjåførene har vært en opptrapping til et lønnsnivå på linje med industrien. I den nye avtalen er det avtalt trinnvise lønnsøkninger i 2016 og 2017.
– Dette håper vi vil gi en lønn nærmere industri, sier Jæger.
I den nye avtalen vil det også innføres helgetillegg på 40 prosent, samt enighet om kompetansebilaget på buss. I Bergen får bybaneførerne samme kompetanseløp som bussjåførene.
Bussoppgjøret omfattet de fire fagforbundene Yrkestrafikkforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund, Fagforbundet og Jernbaneforbundet, samt de to arbeidsgiverorganisasjonene Spekter og NHO transport.
Forbundene organiserer over 12.000 bussjåfører, og det var varslet at 1.500 av dem ville bli tatt ut i streik torsdag morgen dersom partene ikke kom til enighet. (©NTB)

 

Kommentarer til denne saken