Ny rekord for flyplassen på Torp

REKORD: Aldri før har så mange passasjerer vært innom Torp i løpet av et år, som i fjor.

REKORD: Aldri før har så mange passasjerer vært innom Torp i løpet av et år, som i fjor. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det har aldri vært flere passasjerer på Torp enn i 2017. Det kan flyplassjefen glede seg over.

DEL

For Torp Sandefjord lufthavn er fasiten på fjorårets resultater hyggelig lesning. Med rett i underkant av to millioner passasjerer som har reist til og fra Torp det siste året, har flyplassen hatt et rekordår, melder Sandefjord Blad.

Sammenlignet med 2016, har Torp hatt en passasjervekst på 34,9 prosent. Helt nøyaktig var det 1.963.630 passasjerer innom Sandefjord-flyplassen i 2017.

Vil ha flere destinasjoner

Administrerende direktør Gisle Skansen er godt fornøyd med året som har gått, og har allerede satt seg nye mål for 2018.

– Nå sikter vi mot å passere to millioner passasjerer i 2018, for første gang i lufthavnens historie, og vi oppfordrer naturligvivs alle som bor i regionen til å velge Torp neste gang de skal ut og reise, sier Skansen i en pressemelding tirsdag morgen.

I løpet av 2017 ble det satt inn flere nye ruter fra flyplassen, og Skansen håper å utvide tilbudet ytterligere i framtida.

– Klarer vi å fylle flyene, har vi også større muligheter til å tiltrekke oss nye, attraktive destinasjoner, og det er det nok mange som ønsker seg.

Nedgang i innenrikstrafikk

Rekordår til tross; Torp har sett en svak nedgang i innenrikstrafikken det siste året. I pressemeldingen forklares dette med en nedgang i reisevirksomhet som er knyttet til olje- og gassnæringen.

Denne nedgangen utgjør 2,65 prosent.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken