– Vi har hatt en rekordsommer så langt. Vi har aldri hatt så mange reisende. Og det ser ut til å fortsette i august. Vi forventer nye, gode tall da også, sier markedssjef Tine Kleive Mathisen på Torp.

I juni og juli har det vært rekordmange reisende, med hele 392.693 passasjerer.

I årets syv første måneder har 1.112.297 personer reist via Torp. Torp trekker passasjerer fra hele Østlandet.

– Passasjerveksten bare i juli steg med 46,1 prosent i forhold til 2016. Utenlandstrafikken hadde en vekst på hele 57,5 prosent, noe som utgjorde 179.359 passasjerer, sier markedssjefen.

Barnefamilier liker seg på oversiktlige Torp

Hun forteller at mange barnefamilier reiser fra Torp, fordi det er en rask, relativt liten og oversiktlig flyplass.

– Foreldre med barn på slep setter pris på akkurat det, smiler hun.

Torp sklir oppover på listene over flyplasser med flest reisende til utlandet.

De første syv månedene har 899.891 passasjerer reist til utlandet fra Torp. I fjor var tallet 586.687 på samme tidspunkt.

I dag er bare hovedflyplassen Gardermoen og Flesland ved Bergen, som er større enn Torp.

Flyplassen har rustet opp de siste par årene – nytt terminalområde, nye serveringssteder, oppgraderte sitteområder og nyoppussede sanitæranlegg. Alt dette er viktig for passasjerenes trivsel.

Torp har størst vekst i Norge i øyeblikket

– Tallene gjør at Torp er den flyplassen i Norge som for tiden har størst vekst. Vi har aldri hatt så mange fulle fly som i 2017. Det er en gledelig utvikling, sier Kleive Mathisen, som berømmer alle de ansatte på Torp for å gjøre an fantastisk god jobb med de mange reisende.

Hun forteller at det er god vekst på alle utenlandsdestinasjoner. Dette skyldes at både Ryanair og Wizz Air har hatt en formidabel økning.

– De to selskapene har økt trafikken sin enormt. Ryanair – og Norwegian – har hatt over 20 ukentlige avganger til nordmenns aller største feriefavoritt, nemlig Spania. Nordmenn har også oppdaget de mange flotte destinasjonene i øst, som Wizz Air flyr til -som Sopot og Gdynia like utenfor Gdansk i Polen, sier markedssjefen.

Hun forteller at antallet Spania-reisende nesten har doblet seg, i forhold til 2016.

Ingen fly til Tyrkia eller Egypt

– Påvirker urolighetene i verden hvor folk vil reise?

– Definitivt. For få år siden hadde vi fire-fem ukentlige avganger til Tyrkia. I år har vi ingen. Også Egypt har falt helt ut av markedet, sier Kleive Mathisen.

Hvis den gode trenden holder seg ut året, vil Torp for aller første gang nærme seg to millioner reisende.

– Prognosene ser veldig gode ut, og vi håper snart å klare to millioner. Skulle vi ikke klare det i år, skal vi helt sikkert klare det i 2018, spår Kleive Mathisen.

Torp har aldri tidligere hatt over 1,9 millioner reisende – selv ikke i toppårene 2009 og 2013. 2017 vil etter alt å dømme bli flyplassens beste år noensinne.

Antallet innenrikspassasjerer har falt noe i forhold til 2016.

– Antallet i 2017 er 212.406, en nedgang på to prosent i årets syv første måneder. Det skyldes i hovedsak at vi har færre innenlandsfrekvenser enn  tidligere, sier Tine Kleive Mathisen.