De første salgene av skyvedørsgarderober kom på formiddagen, og kundene kan regne med å ha varene montert hjemme om to-tre uker. Butikken tror de skal hjelpe folk med å få skapet på plass, riktig plass.

Opp i kvalitet

– Vi satte oss et mål da Glassmester 1 startet med Glassmekka i juni 2020: Vi skal ikke ha reklamasjoner fordi vi skal ha god kvalitet. Derfor har vi kurver fra Verdal, innredning fra Øst-Europa og dører fra Tyskland. Alt tilpasser vi selv. Garderoben din bygger vi på dine mål. Vi har sete i Stor-Oslo med verksteder i Lørenskog og Trondheim, sier Bråten.

33-åringen er fra Begby, men flyttet hjemmefra for å gå på NTG Asker og spille hockey da han var 16 år. Nå skal han ta ansvaret for butikken i Dikeveien. Butikkarealet måler 240 kvadratmeter og har 21 utstillingsmodeller.

– Hva koster et garderobeskap med skyvedører i disse dager?

– Skal du ha et to meters skap og det er noenlunde standard snakker vi om rundt 15.000 kroner, eller rundt 7.500 per løpemeter, sier han.

Han ønsker seg minst 100 kunder den første helgen og tror det skal være mulig å tilby kundene god kvalitet der det meste er kortreist. Ingen leveringsproblemer fra Asia der i gården.

Tror på markedet

Både regionleder Tor Arne Moss Westlund og Bråten er fra byen, og de tror det er et marked for skyvedørsgarderober. Butikken har allerede vist at det er inntekter å hente der ute. Fire måneders drift i 2020 ga nesten ni millioner i inntekter mens 2021 endte på 36,7 millioner. Årsresultatet vokste fra 275.000 til 362.000 kroner.

– Vi mener å kunne hente kunder fra Fredrikstad, Sarpsborg, Råde, Hvaler, Rygge og muligens Halden. Vi merker at kundene ofte har sjekket ut på nettet hva vi kan lage, så da er det færre valg når de kommer til butikken, forklarer Bråten.

Garderobemekka ligger i samme lokale som Power og Multi dyreelskeren. Bilpleiebutikken Østfold hadde garderobelokalene 2016-2020 før de gikk til skifteretten.