Tor Andersens radioprat blir NRK-serie

PÅ TV: Tor Andersen tar steget til TV-ruten med sine intervjuprogrammer fra Ordentlig Radio, der han samtaler med norske artister som også spiller akustisk.

PÅ TV: Tor Andersen tar steget til TV-ruten med sine intervjuprogrammer fra Ordentlig Radio, der han samtaler med norske artister som også spiller akustisk. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En radioserie der artistene samtaler med programleder Tor Andersen og spiller akustisk, er nå klar for å ta veien til TV-ruten – og det på selveste NRK1.

DEL

– Det er ikke mange radiostasjoner som leverer fjernsynsproduksjoner til NRK, lyder Andersens kommentar til Budstikka.no.

Tor Andersen har allsidig bakgrunn som journalist, blant annet som skrivende profil i Fredriksstad Blad på 80-tallet. Han var også med og startet Radio Fredrikstad.

Ifølge Andersen dreier den nye programserien «Låtskriver'n» seg om «to stykker som sitter og skravler om musikk».

Nå skal et artistknippe som teller Morten Abel, Ingrid Bjørnov, Jan Eggum og «sannsynligvis Ole Paus» gå i studio i løpet av mars og april, spille låtene sine akustisk og snakke med programleder Andersen.

Dobbeltsending

Allerede har DAB-kanalen Ordentlig Radio, som har et lytterpotensial på nær to millioner i østlandsområdet, spilt inn tilsvarende programmer med Eldar Vågan, Odd Nordstoga, Kaia Huuse og Ingvar Hovland.

Sistnevnte har med seg Vidar Johnsen og Lars Martin Myhre til å synge tekstene han har skrevet.
– Odd gjorde fire nye viser, da vi spilte inn programmene med ham og Eldar på Rockheim nylig, sier Andersen.

Når programmene har gått ut til radiolytterne, skal NRK1 sende dem – slik de allerede har gjort med et tilsvarende radioprogram med Halvdan Sivertsen. Det ble spilt inn i Bodø, i et lokale der det også var kamerautstyr – og da ga anledningen seg.

– Programmet med Halvdan ble sendt på NRK1 sist august. Bare Dagsrevyen hadde flere seere den kvelden det gikk, sier Tor Andersen.

– At dette tar veien inn i TV-ruten, er det en seier for den gode samtalen? For ikke å snakke om for norsk musikk?

– Ja. Jeg forholder meg til artisten og til publikum, og kommuniserer med dem, ikke kameraene. Vi snakker om låter og bakgrunnen for dem, gjerne litt i dybden, sier Andersen.

20 år siden sist

Til Budstikka.no fastslår NRKs sjef for eksterne produksjoner, Petter Wallace:
– Tor er den beste intervjueren vi har her i landet. Folk åpner seg for ham, og det blir både god radio og god tv av det.

Radioveteranen har 17 år i P4 bak seg og er dobbelt prisbelønt som programleder.
Nå har han spesialisert seg på norsk musikk i nettbaserte «Ordentlig Radio», som når nær et par millioner lyttere i østlandsområdet.

Der er han redaktør og daglig leder, i tillegg til å være programleder under mottoet «lar folk få snakke i hele setninger og lar musikken være en del av journalistikken».

– Nå skal du også innta fjernsynsformatet?
– Det er lenge siden jeg gjorde tv, bortimot 20 år siden, ler Andersen, som nå «må finne sendetid på radioen for serien, så NRK kan få det på plass på sitt sendeskjema».

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags