[Nettavisen] Top Toy Norge, som kjedene Toys'R'US og BR Leker inngår i, er slått konkurs torsdag.

Det fremgår av en melding i Brønnøysundsregisteret.

– De ansatte ble informert umiddelbart om dette på torsdag. Vi holder åpent hele dagen, og de ansatte skal på jobb igjen fredag, sier Top Toy Norge-sjef Atle Bakke til Nettavisen.

– Det var selvfølgelig en trist beskjed, selv om det ikke var noen hemmelighet at dette kunne være et utfall, fortsetter han.

– Usikker på hva som skjer

Top Toy har 56 butikker i Norge og nesten 700 ansatte. Disse mister jobben hvis det ikke kommer noen ny kjøper på banen i løpet av de kommende ukene.

Da FB er innom en av butikkene, BR Leker i Torvbyen, torsdag ettermiddag, er lekebutikken åpen som vanlig.

Deltidsansatt Sara Kaufmann rydder i LEGO-hylla.

– Vi fikk melding om konkursen like før det sto i avisa. Jeg begynte på jobb klokka 16, og da hadde akkurat beskjeden kommet, forklarer hun til FB.

Kaufmann forteller at det ikke er mye informasjon de har fått:

– Vi fikk bare beskjed om at de ikke visste når det stenger, men at det kan stenge når som helst. Slik jeg forsto, var det opp til bostyrer, sier hun.

Kaufmann har jobbet på lekebutikken ved siden av videregående skole siden mai 2017, og synes det som skjer nå er trist.

– For meg er det jo "bare" en deltidsjobb, men likevel er det trist. Jeg håper det løser seg og at det fremdeles skal være lekebutikk her. Vi trenger jo en lekebutikk i Fredrikstad, sier hun.

– Håper det løser seg på best mulig måte

– Det går ikke an å si noe at de ansatte har en jobb å gå til på mandag. Mange av de ansatte har et brennende hjerte for Top Toy. Bobestyrer driver og analyserer oppdraget, og vi håper det løser seg på best mulig måte, sier Top Toy Norge-sjef Bakke.

– Vi forventer et svar som gjør at medarbeiderne kan planlegge over tid, og ikke minst kundene våre også.

Dansker sto på til siste slutt

Etter hva Nettavisen kjenner til, jobbet de danske bobestyrerne med å få inn bud på selskapet helt frem til onsdag kveld. Da gikk fristen ut. Dermed ble det åpnet konkurs i boet dagen etter.

«Det har dessverre ikke lykkes oss å selge den norske delen av forretningen, og vi må derfor i dag erklære at vi inngir konkursbegjæring», opplyser kurator John Sommer Schmidt i det danske konkursboet i en pressemelding, ifølge NTB.

Det er ikke lyktes Nettavisen å få kontakt med disse bobestyrerne.

Fare for 700 jobber

Oppbudet innebærer at det ikke var noen kjøpere som var interessert i å ta over leketøysgiganten.

Top Toy i resten av Norden gikk konkurs i romjulen, men den norske virksomheten har holdt åpent inn til videre.

Det var imidlertid begrenset hvor lenge det norske selskapet kunne drive uten støtte fra det danske morselskapet. De var avhengig å få inn en ny eier innen kort tid.

Advokat Thomas Piro er utpekt til bobestyrer for konkursboet. Det er han som dermed lede jakten på en ny eier som kan overta leketøysgiganten.

Piro har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Lite støtte

Bakke uttalte tirsdag at det verste for tiden er ikke å få tak i varer, men at de mister støtten fra den danske organisasjonen, som i forrige uke ble solgt til danske Salling Group.

- Den norske organisasjonen har lent seg i stor grad på den danske. Når den forsvinner, så forsvinner støttefunksjoner som innkjøp, økonomi og markedsføring. Uten det er det vanskelig å drive, sa Bakke til Nettavisen tirsdag.