Til minne om Tommy Tindlund: En bauta i klubben og i vår kjære by har forlatt oss

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

- Alle som møtte Tommy fikk føle hans utrolige engasjement, skriver Dag Solheim på vegne av Stjernen Hockey.

DEL

MINNEORD 
Mandag mottok vi det sjokkerende og triste budskapet om at Tommy Tindlund hadde gått bort, bare 58 år gammel. Med Tommys bortgang har familien mistet en far, en bror, en onkel og et varmt og engasjert menneske. Tommy var en person som brydde seg, om familien, venner, om mennesker generelt, lag, foreninger, jobben sin som forlegger, og om byen sin. Han var en stor Fredrikstad-patriot, og han bar Stjernens logo med stolthet, klubben han nærmest ble født inn i, samme året som ishockey-gruppa så dagens lys.

Men det var ikke hockey som som ble Tommys sport, med pappa Bjørn som trener og pådriver ble det kappgang i Stjernen-drakt, på et høyt internasjonalt nivå. Så langt drev han det at han i en periode flyttet til Mexico City for å lære av de som var best i verden.

Tommy var opptatt av trening, og han var lidenskapelig opptatt av hva som måtte ligge i bunn for å bli en god ishockeyspiller. I mange år hadde han ansvaret for sommertreningen til både A-laget og flere aldersbestemte lag. Det er mange som har kjent blodsmak og melkesyre etter økter i unnarenna i Bjørnerødbakken, under hans kyndige og bestemte ledelse.

Tommy var ekte Kråkerøy-gutt. Han gikk på Smertu skole, og det var også på Blomsterøya han sovnet inn. Nærmere bestemt i Enhuskilen, stedet han elsket, og som i alle år har vært familiens sommerparadis, her tilbragte han mye av livet, og her tok livet slutt.

Alle som møtte Tommy fikk føle hans utrolige engasjement. Han gikk inn i alle sine prosjekter med en glød og en iver som det er få forunt. Som forlegger var han et oppkomme av ideer, og han hadde en egen evne til å realisere prosjektene. Tindlund Forlag har gjennom 30 år stått bak noen praktverk av bøker, det være seg om matkultur fra det ganske land, eller om forskjellige sider av byen vår. I disse disse dager er hans siste bok «Tradisjoner, mat og merkedager» på vei fra trykkeriet.

Tommy var ikke bare opptatt av Stjernen, han var også glad i jentene i Fredrikstad Ballklubb, og han hadde klare meninger om gutta i FFK. For oss i Stjernen har han de siste årene tilført klubben en ny dimensjon, spesielt på kampdager. Når Stjernen bestemte seg for å lage en maskot tok Tommy fra dag en rollen med å være Falco. En rolle han gikk inn i som en profesjonell skuespiller. På en unik måte ble han Falco når han tok på seg kostymet og drakta med "Falco i 100". Og det var nettopp det han var; i hundre til glede for de minste i hallen og overalt ellers hvor han dukket opp som den populære maskoten.

Med Tommys bortgang har Stjernen mistet en engasjert ildsjel, en uredd person som virkelig kunne si i fra, en person som hadde sine meningers mot og som ikke var redd for å trå til når det trengtes en ekstra hånd.

Utallige er prosjektene han har holdt i, både i og utenfor klubben, og hans glød og tilstedeværelse vi bli dypt savnet. Det er uvirkelig at han forlater oss i samme år som både hans pappa Bjørn og mamma Erna, og våre tanker går til datteren Camilla, søster Lena og resten av familien som igjen er rammet av et dødsfall blant sine nærmeste.

En bauta i klubben og i vår kjære by har forlatt oss. Vi lyser fred over Tommy Tindlunds minne.

Skriv din siste hilsen til Tommy Tindlund her: Til minne om Tommy Tindlund

Denne videoen vises i Stjernehallen før kampen mot M/S torsdag kveld:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken