«Absolutt Tomb Kammerskor»

Sangglede: Tomb Kammerskor holdt jubileumskonsert i Tomb kirke søndag kveld. Begge foto: Boe Johannes Hermansen

Sangglede: Tomb Kammerskor holdt jubileumskonsert i Tomb kirke søndag kveld. Begge foto: Boe Johannes Hermansen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tomb Kammerskor feiret sitt 20 årsjubileum med konsert i Tomb kirke søndag kveld. Tittelen: «Absolutt Tomb Kammerskor» ble innfridd til fulle.

DEL

Koret begynte egentlig som et internkor på Tomb jordbruksskole på begynnelsen av 80-tallet, fortalte konferansier Anne-Marie Kvarme.

Fire dirigenter

– Våren 1995 startet vi opp som et åpent bygdekor og har holdt det gående siden, fremholdt Kvarme, som var korets første dirigent sammen med Rune Aae.

Senere overtok Ida Skjerden dirigentstaven, før Halvor Kjerkreit kom til. Siden 2012 har Stine Camilla Blichfeldt Ærø ledet koret, som i dag består av 21 aktive sangere, åtte menn og 13 kvinner.

Vidt og bredt

Tomb Kammerskor spenner vidt i uttrykk og sangutvalg. Det preget også søndagens jubileumskonsert, som startet med korets favorittsang: «Vår beste dag», i et arrangement av Tove Kragset.

Alt fra barbershop og viser til salmer og kirkemusikk ble fremført med stor sangglede, det meste a cappella. Også flere fremførelser var med korets tidligere dirigenter.

Bratsj og piano

Halvor Kjerkreit spilte «Adiago» av Rolf Løvland på bratsj sammen med Stine Camilla Blichfeldt Ærø på piano. Ida Skjerden leste dikt og «Gje meg hånda di, ven» var allsang.

Etter «Bruremarsj fra Oleisa» og «Kvällens siste tango» rundet koret av med «Så går jag nu til vila trygg», under stor applaus.

Godt besøkt

Jan Ingar Båtvik, som har vært med i koret siden starten, sa dette til FB etter konserten:

– Konserten gjenspeiler allsidigheten og bredden i vårt repertoar. Jeg synes det er veldig moro å være med og synge, selv om det kan være krevende å finne tid til det.

Jubileumskonserten i Tomb kirke samlet 110 tilhørere.

Artikkeltags