Gå til sidens hovedinnhold

Tatt for smugling flere ganger tidligere – i helgen ble han tatt igjen

Artikkelen er over 5 år gammel

Den latviske trailersjåføren er tatt for smugling to ganger tidligere. I helgen ble han stoppet igjen – med traileren full av alkohol.

Latvieren ble stanset med 428 liter øl og en liter brennevin på vei over Svinesund. Alkoholen hadde han gjemt inne blant annen legal last.

Han er stanset for lignende forhold tidligere, men lar seg tydeligvis ikke skremme av tollerne.

Mannen var imidlertid ikke den eneste som ble stanset på grensa i helgen. En nordmann ble stanset med 166 liter øl, 17 liter brennevin og seks liter vin. I tillegg forsøkte han å smugle 1.800 sigaretter over grensa.

– Mannen ønsket ikke å forklare hva han skulle med smuglervarene, sier kontorsjef Wenche Fredriksen.

Helgens tredje smuglerforsøk som endte galt, skjedde lørdag kveld. En polsk sjåfør ble stanset med 180 liter øl, 28 liter brennevin og 200 sigaretter på Svinesund.

Forrige helg ble også en busspassasjer fra København stanset i en kontroll på Svinesund. Mannen forsøkte å smugle ti liter av det narkotiske stoffet GBL.

 – Mannen var passasjer på rutebussen fra København. Han hadde lagt en ti liters-dunk med det narkotiske GBL i en liten koffert som var pakket inn i en større koffert. Mannen ble tatt hånd om av politiet, sier Fredriksen.

Les også

Tollerne på Svinesund: – Det blir de samme forklaringene hver gang

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.