Sykehuset Østfold melder søndag klokken 12 at en ny medarbeider i Sykehuset Østfold har testet positivt på covid-19. Medarbeideren har vært i nærkontakt med fem pasienter og seks medarbeidere.

Den smittede medarbeideren har vært på reise i utlandet, og gikk i karantene som følge av nye og innskjerpede karanteneregler.

– Mellom reisen og karantenetiden var vedkommende en vakt på jobb. Medarbeideren har fulgt alle karanteneretningslinjer for helsepersonell, opplyser Sykehuset Østfold videre.

Alle pasienter som var i kontakt med medarbeideren er kontaktet og følges opp. De seks medarbeiderne som har hatt nærkontakt med den smittede er satt i hjemmekarantene. Den smittede medarbeideren er i isolasjon hjemme, melder Sykehuset Østfold.

En annen medarbeider i Sykehuset Østfold har tidligere testet positivt for koronaviruset. Denne medarbeideren som er smittet er testet i hjemmekarantene etter reise til utlandet. Medarbeideren har ikke hatt noen nærkontakter med pasienter eller medarbeidere i Sykehuset Østfold, opplyses det.

Fire innlagte pasienter

Ved siste statusoppdatering per lørdag kveld 14. mars var det 4 innlagte pasienter med covid-19 i Sykehuset Østfold.

Kommunikasjonssjef ved Sykehuset Østfold, Bjørn Hødal, kan ikke si noe om helsetilstanden til de fire pasientene som mottar behandling og alvorlighetsgraden av dette.

– De mottar behandling og er isolert, sier han til Moss Avis, og opplyser at de ikke noen nye tall på antall innleggelser søndag formiddag.

Kommunikasjonssjefen bekrefter derimot at de forventer flere innleggelser.