Gå til sidens hovedinnhold

To lokale fotballklubber får beholde ambassadørrollen

Artikkelen er over 2 år gammel

Både Rolvsøy IF og Torp IF får fornyet tillit av Norges Fotballforbund. Begge blir ambassadørklubber også i 2019.

Det er i forbindelse med fotballforbundet og samarbeidspartner BAMAs satsing på å forbedre folkehelsen at de to klubbene blir ambassadører. Gjennom konseptet Eat Move Sleep har de spredt kunnskap og inspirasjon både i og utenfor klubben til glede for små og store.

– Både Rolvsøy og Torp er motiverte og engasjerte klubber som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen de har gjort for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø, og vi er veldig glade for å ha med begge klubbene på laget videre i 2019, sier Frode Grodås i NFF.

 Ifølge helsemyndighetene beveger vi oss generelt sett ikke nok, vi spiser for lite frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter, mens vi fortsatt får i oss for mye sukker, salt og mettet fett. I tillegg sover ungdom mye mindre enn anbefalt, samtidig som 1 av 4 voksne sliter med søvnproblemer.

 

Klubbenes representanter gleder seg til en ny sesong som Eat Move Sleep-ambassadører.

– Det forplikter å være en ambassadørklubb. I 2018 gjorde vi mange positive endringer, og det er moro at klubbens medlemmer støtter opp om de gode verdiene i Eat Move Sleep. Derfor skal vi fortsette med å motivere alle til å gå og sykle til og fra trening og kamper så langt det lar seg gjøre, vi skal sørge for at det stadig blir flere sunne alternativer i kiosken, og vi skal arbeide videre med å få unge til å praktisere «Ingen likes etter leggetid» for bedre søvn. I tillegg skal vi som ambassadørklubb arrangere en egen Eat Move Sleep Cup, der både spillere og tilskuere vil lære mer om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold og få nok fysisk aktivitet og søvn, sier Rolvsøys Frode Kristiansen og Torps Ole-Jørgen Torp.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.