(Romerikes Blad)

– Det er nesten litt rart at ingen har laget en egen pose med «hockey-crocks», sier Anette Løkstad, opprinnelig fra Jessheim.

På vei hjem fra hytta på Sørlandet fredag kveld stoppet hun flere steder på jakt etter ingredienser til det hun kaller en «guilty pleasure».

Hockeypulver blandet sammen med krokodille godteri, eller «hockey-crocks», som hun også kaller det.

– Jeg har ikke spist det hittil i år, men i kveld skal jeg rett og slett unne meg en pose med ferske «krokkiser» sammen med det originale Hockeypulveret. Jeg foretrekker dem helt ferske for da fester pulveret seg bedre.

Prøvde seg fram

Hvordan kombinasjonen kom til er litt tilfeldig, samtidig er hun fra en familie som er veldig glad i lakris.

– Jeg og broren min har alltid elsket hockeypulver og jeg drev egentlig å kombinerte bringebærsorbett med lakrispulveret og tenke hva annet som er godt, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

I 2014 la hun derfor ut et innlegg på Facebook-gruppen «Mat-guilty pleasures» for å dele det nye godiset, men spesielt den siste tiden har flere har fått øynene opp for smågodt-komboen.

Det var Godt.no som først omtalte ullsokningen bak blandingen og den økte populariteten.

– Plutselig, seks år senere, har det blomstret opp og fått mye oppmerksomhet. Det er ganske absurd og morsomt, sier hun.

– Mimre-godis

Årsaken bak økt popularitet tror hun henger sammen med at nordmenn flest er lakris-elskere, samtidig som krokodille-godteriet også er en slager i godteposen på en lørdagskveld.

– Det er heller ikke ukjent at salt og søtt er veldig godt, samtidig tror jeg flere har et nostalgisk forhold til hockeypulveret. Det er et mimre-godis, rett og slett.

(Saken fortsetter under bildet)

– Har du noen gang testet ut en matkombinasjon du ble overrasket over?

– Jeg er egentlig ganske streit i matveien, men da jeg hørte om makrell i tomat sammen med cottage cheese på radioen for noen år siden, testet jeg det ut. Det er faktisk veldig godt, sier hun.

– Men det jeg har fått mest tyn for, er meierismør på ferdigkjøpt pizza. Det har jeg fått kommentarer for siden midten av 90-tallet, men det er helt fantastisk godt. Søtt, salt og fett kan ikke gå feil, fastslår hun.