Gå til sidens hovedinnhold

Podcast-fansens påskeanbefalinger

Artikkelen er over 4 år gammel

Lyst til å finne en ny podcast å lytte til i påsken? Denne trioen fra Fredrikstad elsker podcast og deler hver sin serie som de mener du burde sjekke ut.

Hvem? Perry Olsen, Kråkerøy

Hører på podcast: På sykkeltur til og fra jobb

Anbefaler:

Akkurat nå har jeg kastet meg over S-town, som er en ny produksjon fra gjengen som sto bak podcast-fenomenet Serial. Produsentene av podcasten har kommet i kontakt med John fra Alabama. Han hater hjembyen sin og er en sånn fyr man bare må høre for å forstå. Han høres ut som en skikkelig redneck, men han er egentlig sylskarp. Han mener et drap er begått i byen og at politiet dekker over det. Så tar historien en overraskende vending med et nytt lik mens produsentene er der og etterforsker. Dette er en podcast hvor man ikke får noen følelse av hva som kommer til å skje eller hvor man ender opp, men man får være flue på veggen i en liten by. Det er syv episoder og jeg er midt i den store twisten nå, så jeg er veldig spent på hvor det ender. Jeg hører oftest på podcast på sykkelen, men også hvis jeg gjør kjedelige ting hjemme. Så nå om dagen tar jeg gledelig oppvaska, henger opp klær og støvsuger - bare jeg får hørt litt til på S-town!

Her finner du Perrys anbefaling S-town.

 

Hvem? Solfrid Straale Hovda, Kråkerøy

Hører på podcast: Så ofte som mulig.

Anbefaler:

Jeg vil nok anbefale podcastene fra P3 Dokumentär, som er produsert av Sveriges Radio. Det er utrolig variert tematikk og de snakker også om ting som har hendt i Norge. De får tak i folk som var der da det skjedde, så man får et sykt godt innblikk og det er alltid veldig spennende. De har blant annet en episode om Utøya som er utrolig sterk. Det var veldig vanskelig å velge kun én podcastserie å anbefale, for det er så utrolig mange bra der ute. Akkurat nå har jeg lastet ned 182 forskjellige episoder. Jeg pleier jo å høre på podcast så ofte jeg kan, når jeg lager frokost, på bussen og når jeg er hjemme, så det blir ganske mye.

Trykk her for å lytte til Solfrids podcast-anbefaling.

 

Hvem? Kent Inge Olsen, Rolvsøy

Hører på podcast: På tur i skogen med hunden Fenris

Anbefaler:

Dan Carlins Hardcore History og de fem episodene han har om Djengis Khan og Mongolriket kalt Wrath of the Khans. Her blir man kjent mannen som var historiens kanskje mest brutale og suksessfulle erobrer. En mann som tok over store deler av Asia og Europa, og gjennom sin krigføring drepte ca. 40 millioner mennesker. Det var så mye som 10 prosent av verdens befolkning på den tiden. Dan Carlin har en unik evne til å levendegjøre historien og han bringer deg rett tilbake til 1200-tallets slagmark gjennom sin kunnskap og sitt engasjement.  

Her finner du Dan Carlins serie Hardcore History.

Kommentarer til denne saken