Bodø/Glimt lar seg rett og slett ikke stoppe

Jens Petter Hauge har imponert stort for Bodø/Glimt denne sesongen.

Jens Petter Hauge har imponert stort for Bodø/Glimt denne sesongen. Foto:

Eliteserien nærmer seg halvspilt med stormsritt og serieleder Bodø/Glimt har fortsatt tilgode å tape. I kveld venter Sandefjord på bortebane.

DEL

(Nettavisen) Det er sju kamper fra Eliteserien og fem kamper fra OBOS-ligaen på denne ukens søndagskupong. Kamp 7-12 spilles mandag.

Bonuspotten er nå oppe i 1,45 millioner og innleveringsfristen er søndag klokka 17:55.

1. Rosenborg - Aalesund
Dette er første gang lagene møtes i seriesammenheng siden 2017, da ble det 0-0 her, mens Aalesund gikk videre etter straffesparkkonkurranse på Lerkendal forrige sesong i en dramatisk 4. rundekamp i cupen. Rosenborg leverte det mange mente var årsbeste i 2. omgang hjemme mot Sarpsborg 08 forrige søndag i kampen de til slutt vant 5-1 etter at stillingen ved pause var 1-1. Det var trøndernes fjerde strake hjemmeseier i Eliteserien etter at de tre første endte med to uavgjort og ett tap. De ligger på 5. plass med 21 poeng før denne runden og avstanden opp til serieleder Bodø/Glimt er allerede 14 poeng. Keeper Hansen, Skjelbred og Konradsen er alle ute, mens både Hedenstad og Adegbenro er tilbake i full trening og kan være aktuelle her. Helland er tilbake etter å ha sonet sist, men Holse fortsetter nok på høyrekanten etter den strålende kampen sist. Anders Trondsen skulle etter planen spille denne kampen, men reiste fredag til Tyrkia og sin nye klubb Trabzonspor.

Aalesund er sist med sju poeng etter 13 kamper og har kun slått Start så langt. Avstanden opp til Mjøndalen på kvalikk er fire poeng, mens det skiller fem opp til Viking på trygg grunn. De fikk med seg ett poeng fra hjemmemøtet med nettopp Viking (2-2) sist helg takket være Niklas Castros straffescoring ti minutter før full tid i en kamp som nok vil bli husket for Peter Orry Larsens hjernerystelse i 1. omgang da han stanget laget i ledelsen. Han er nok ute her. Det samme er Nenass, Sæthre og Agdestein, mens Carlsen var tilbake på benken igjen sist etter å ha stått over noen kamper. 0-2-4 viser bortefasiten til nå for Lars Bohinens mannskap. Mutch og Hatlehol rapporteres tilbake, men både Bizoza og Sno soner på Lerkendal.

Rosenborg leverte en pangomgang etter pause sist og blir et av holdepunktene på kupongen hjemme mot ligaens jumbolag. En H på Lerkendal.

Ca. 45 millioner i Vikinglotto-potten. Lever kupongen her!

2. Brann - Mjøndalen
Interessen rundt Brann er på topp igjen etter at Lars Arne Nilsen fikk sparken i forrige uke og ble erstattet av den tidligere Rosenborg-treneren Kåre Ingebrigtsen som hadde sin første trening med sitt nye lag torsdag denne uken. Mandag kunne de reise hjem med full pott fra Molde i oppgjøret de vant 2-1. Det betyr en 7. plass på tabellen med 18 poeng før Ingebrigtsen overtar de røde. Tilsvarende møte forrige sesong endte 0-0, mens Brann 1-2 i Mjøndalen senere på året. Koomson fikk seg en smell på torsdagens trening, men blir trolig klar til denne. Rolantsson har testet positivt på korona og er isolert fra resten av troppen.

Pizza og øl var resepten for Vegard Hansen og Mjøndalen etter sju strake tap. Forrige søndag slo de FK Haugesund 1-0 hjemme på Consto Arena og tok tre livsviktige poeng etter en tung periode. De klatret opp på 14. plass (kvalikk) med elleve poeng og har nå bare ett poeng opp til sikker mark igjen. 1-2-4 borte, der seieren kom borte mot tabelljumbo Aalesund tidlig i sesongen. Diomande er skadet, mens lagkaptein Gauseth har stått over de siste kampene. Betten Hansen er tilbake etter å ha sonet i de to siste.

Vi tror på umiddelbar Kåre-effekt i Bergen og spiller H.

3. FK Haugesund - Strømsgodset
Det endte 2-2 her i fjor, mens Strømsgodset vant 3-2 hjemme på Marienlyst i det omvendte møtet på åpningsdagen. FK Haugesund har løftet seg litt etter en tung periode og slått både Rosenborg og Stabæk på hjemmebane i de to siste kampene på eget gress, men sist søndag måtte de reise tomhendte hjem fra møtet med Mjøndalen som endte med 0-1 tap. Det plasserer Jostein Grindhaugs mannskap på 11. plass på tabellen i Eliteserien med 15 poeng nå som sesongen begynner å nærme seg halvveis for alvor. 3-1-3 hjemme. Wadji og Krygård sto begge over grunnet skade sist, mens Pallesen Knudsen og Leite var begge tilbake på benken etter å ha vært ute en liten periode. Etter rapportene skal Wadji og Leite være klar til denne, mens Våge Nilsen er tvilsom. Källman har reist.

Strømsgodset tapte målfesten hjemme mot Sandefjord (3-4) sist helg etter å ha røket på overtid og samtidig både scoret og misset på et straffespark i den elleville kampen på Marienlyst. Ligger som nummer ti med 15 poeng før turen vestover søndag og har 1-1-4 borte. Gunnarsson har fire gule og soner, mens Parr, Stengel og Mendy er ute med skade.

HU skal holde i Haugesund - tror vi.

Sjekk alle søndagens oddstips her!

4. Odd - Kristiansund BK
To lag i form som har overrasket positivt til nå denne sesongen som møtes i Skien. Det ble 2-0 her i fjor, mens oppgjøret på Nordmøre endte 1-1. Odd viser knallform om dagen og tok tre poeng igjen sist søndag da Stabæk ble slått 1-0 på Nadderud takket være Mushaga Bakengas første scoring for klubben. De beholder dermed 3. plassen på tabellen med sine 25 poeng og har 4-1-2 hjemme i Skien så langt. Lauritsen og Semb er begge ute med skade.

Kristiansund tok sin tredje strake seier sist søndag da laget snudde 1-2 til seier 3-2 hjemme over Start og ligger på en svært solid 6. plass med 21 poeng når 13 runder er spilt av Eliteserien 2020. De har 2-4-1 borte og har kun tapt i Bodø mot serieleder Bodø/Glimt på reisefot. Aasbak og Diop måtte begge forlate banen søndag og er tvilsomme til denne, mens keeper McDermott som kjent er ute. Kastrati og Sørli rapporteres begge på vei tilbake.

Odd får tipset hjemme, men et KBK-lag i form fortjener en halvgardering. HU i Skien.

5. Sandefjord - Bodø/Glimt
Sist disse to lagene møtte hverandre i seriesammenheng var i 2018. Da ble det 1-1 i begge oppgjørene. Sandefjord fortsetter å overraske tipperne og står nå med to strake seire. 2-1 seieren hjemme over Molde for to uker tilbake ble fulgt opp av en sterk 4-3 seier borte over Strømsgodset i Drammen sist søndag. Ligger dermed på 9. plass med 16 poeng før serielederen kommer på besøk. Kreuzriegler ble utvist på tampen sist og må sone i denne. Brenden returnerer.

Serieleder Bodø/Glimt fikk "bare" med seg ett poeng hjem fra hovedstaden og bortemøtet med tabellfirer Vålerenga sist helg (2-2). Det var den andre kampen denne sesongen som Kjetil Knutsens mannskap avga poeng etter at de åpnet med ti strake seire på imponerende vis. Har 35 poeng etter 13 kamper og topper fire poeng foran fjorårsmester Molde og har i tillegg én kamp mindre spilt. Solbakken og Skytte var tilbake sist, men Moe og Konradsen er fortsatt ute. Venstreback Bjørkan rekker trolig oppgjøret.

Bodø/Glimt har vært enorme til tider denne sesongen og får full tillit i Sandefjord. B.

Sjekk alle søndagens oddstips her!

6. Viking - Stabæk
Viking ledet 2-1 halvveis borte mot tabelljumbo Aalesund sist søndag, men måtte nøye seg med ett poeng i oppgjøret som endte 2-2. Det betyr tolv poeng etter 13 kamper for Bjarne Berntsens mannskap som nå bare har ett poeng ned til Mjøndalen på kvalikk. 2-1-3 hjemme i Stavanger til nå der tilsvarende møte sist sesong endte 3-0 på fotballens festdag 16. mai, mens cupoppgjøret endte 5-2 i sesongen Viking vant NM senere på året. Keeper Austbø, Bjørshol, Hove og Østensen er fortsatt ute for de mørkeblå.

Stabæk tapte 0-1 hjemme mot Odd forrige helg, men kan se tilbake på en fin første halvdel av sesongen med 17 poeng etter 13 kamper. Det betyr en 8. plass på Eliteserie-tabellen for Jan Jönssons gutter før turen til Stavanger søndag. 2-2-2 er bortefasiten så langt. Moe er langtidsskadd, mens også Kassi og spissen Maatsen har stått over de siste kampene. De røk her både i serien og cupen sist sesong.

Har litt feeling for at Viking reiser seg i denne, men HU er nødvendig på 96-rekkeren. På det største kupongforslaget blir det HUB i Stavanger.

7. Start - Vålerenga
De sju siste kampene spilles mandag. Start snudde 0-1 til en 2-1 ledelse borte mot Kristiansund BK forrige helg, men måtte til slutt reise poengløse hjem i oppgjøret de tapte 2-3 etter å ha fått kjent på litt magi fra hjemmelagets Amahl Pellegrino. De er nest sist med ni poeng og har kun slått Mjøndalen på 14 forsøk, mens seks kamper har endt med poengdeling (1-6-7). Hjemme har det blitt 1-4-2. Tilsvarende møte her i 2018 endte 1-6 da Start rykket ned. Gjesdal er langtidsskadd, mens Aremu, Bringaker og Ramsland sto over igjen sist. Innbytter Kasper Skaanes kvitterte med to scoringer sist og kan fort bli belønnet med en startplass her.

Vålerenga holdt serieleder Bodø/Glimt til 2-2 hjemme på Intility sist helg og ligger med det på 4. plass med 23 poeng etter 13 runder. En mer enn godkjent start for trener Fagermo det som hadde trioen Adekugbe, Shala og Lædre Bjørdal tilbake i troppen etter skade sist. Horn Myhre returnerer fra karantene, men nå er høyreback Borchgrevink ute med fire gule. 3-2-2 borte før denne, der tapene har kommet i Skien og i Molde. De vant begge de to tilsvarende mot dagens motstander sist Start var oppe i 2018.

UB bør holde i Kristiansand.

Sjekk alle søndagens oddstips her!

8. HamKam - Grorud
De fem siste kampene er hentet fra OBOS-ligaen og spilles mandag. Hva skal man si om HamKam egentlig? Laget ledet 2-0 borte mot Åsane med tre minutter igjen pluss tilleggstid fredag, men klarte nok en gang å kåle til det etter baklengsmål og 2-2 fem minutter på overtid. Det er nesten så man begynner å synes synd på Hamar-laget som nå har rotet bort en haug med poeng på overtid og fortsatt venter på sin første seier. De har tre poeng (0-3-6) etter ni runder og avstanden opp til Ullensaker/Kisa på kvalikk er nå fire poeng. Dieserud er tilbake fra sin skade, men keeper Ranmark er fortsatt ute. SISTE: Lørdag kveld ble Kjetil Rekdal presentert som ny trener for HamKam!

Grorud ble det første laget som slo serieleder Tromsø da de sendte serielederen hjem med tap i kampen som endte 2-0 til vertene i hovedstaden fredag kveld. Det betyr en finfin 7. plass på tabellen for Kjønøs mannskap etter ni runder (4-1-4) med 13 poeng. Borte har de 1-1-2 på de fire første på utebane.

Det er galskap å stole på HamKam i 2020 vil nok sikkert mange si, men vi gir det en sjanse og spiller H på Briskeby. Før eller siden vinner Kamma. I kveld?

9. Jerv - Tromsø
Jerv er OBOS-ligaens uavgjortspesialister med seks poengdelinger på de ni første kampene av sesongen (2-6-1). Det betyr tolv poeng så langt og en 8. plass på tabellen før møtet med serieleder Tromsø mandag kveld. Fredag kveld reddet Espen Knudsen ett poeng på tampen i 1-1 kampen borte mot Raufoss. 1-3-0 hjemme.

Serieleder Tromsø gikk på sitt første poengtap fredag da laget røk 0-2 borte mot Grorud i Oslo. Har 24 poeng etter imponerende 8-0-1 på sine første ni og har sammen med Ranheim, og delvis Sogndal, vært de beste lagene i OBOS denne sommeren. Antonsen og Ingebrigtsen var begge tilbake i troppen igjen sist etter å ha stått over hjemmekampen mot Sandnes Ulf grunnet sykdom.

Vi tror ikke Tromsø taper to kamper på rad, selv om dette er en tøff test for serielederen. UB.

10. Lillestrøm - Raufoss
Det vil seg ikke for Lillestrøm. Laget, som rykket ned fra Eliteserien i fjor, var manges soleklare opprykksfavoritter men etter skuffende 2-2 hjemme mot naboen Ullensaker/Kisa fredag kveld er laget helt nede på 10. plass med tolv poeng. Å tro på direkte opprykk begynner å virke som en saga blott, selv om selveste Bjørn Bergmann Sigurdarson signerte for klubben fredag og er klar en ny periode på Åråsen. 1-1-2 hjemme er heller ikke opprykkstall for Geir Bakkes lag.

Raufoss ledet lenge, men måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot Jerv fredag i oppgjøret som endte 1-1 på Nammo Stadion. De startet sesongen med ett minuspoeng og har nå åtte poeng etter ni kamper (2-3-4). Svake 0-1-4 borte. Både Breivik og Berg Johnsen pådro seg sesongens fjerde gule kort fredag noe som betyr karantene på Åråsen i kveld.

Lillestrøm skal rett og slett vinne slike kamper. Det må bli H på Åråsen.

Ca. 45 millioner i Vikinglotto-potten. Lever kupongen her!

11. Sogndal - Ranheim
Interessant toppmøte mellom to av lagene som jakter Tromsø i toppen av OBOS og som nå møtes for første gang siden den dramatiske Play Off-kampen i 2017 der Ranheim rykket opp. Sogndal var det spillemessig førende laget i fredagens bortekamp mot Stjørdals-Blink, men et sent baklengsmål betød 2-2 og ett poeng med hjem til saftbygda. De er nummer fire med 16 poeng, fem poeng bak dagens motstander på den viktige 2. plassen. 3-0-1 hjemme. Akor Adams er som kjent ute med skade.

Ranheim fortsetter å bøtte inn mål. Fredag ble det seks nye fulltreffere for tabelltoeren i 6-1 seieren hjemme over Øygarden. Det er bare å ta av seg hatten for Svein Maalens jobb i bydesklubben som på tross av at de mistet mange spillere etter fjorårets nedrykk viser en herlig moral og vinnervilje og har i tillegg en sterk bredde i troppen. Tre seire og ett tap er fasiten på de fire første på utebane. Sollie Rønning har stått over de siste kampene.

Sogndal får et knepent tips på 96-rekkeren, men på det største kupongforslaget så blir det helgardering.

12. Åsane - Sandnes Ulf
Åsane ble det neste laget som skulle strø salt i sårene på stakkars HamKam da de scoret to sene mål og fikk med seg ett poeng i 2-2 kampen hjemme mot tabelljumboen på Myrdal fredag. De har åpnet sesongen bra som nyopprykket med sin ballbesittende fotball og vant 3-0 borte over Ullensaker/Kisa forrige mandag. Ligger som nummer fem med 14 poeng, men har tatt de fleste poengene på bortebane. Hjemme har det blitt 1-1-3.

Sandnes Ulf er i likhet med mange andre lag ustabile som få i denne ligaen. De vinner hjemme og taper borte. På de fire siste har det blitt 0-5 i Tromsø, 0-4 på Strømmen og i mellomtiden har de slått Ranheim og KFUM Oslo på nye Øster Hus Arena. De lyseblå fra Sandnes ligger på 3. plass med 17 poeng før denne runden og har tatt 13 av 15 mulige poeng hjemme, mens det har blitt 1-1-2 borte. Sødlund ble utvist fredag og må dermed sone her.

HUB blir eneste utvei i kamp tolv.

96-rekker:

1. Rosenborg - Aalesund H

2. Brann - Mjøndalen H

3. FK Haugesund - Strømsgodset HU

4. Odd - Kristiansund BK HU

5. Sandefjord - Bodø/Glimt B

6. Viking - Stabæk HU

7. Start - Vålerenga UB

8. HamKam - Grorud H

9. Jerv - Tromsø UB

10. Lillestrøm - Raufoss H

11. Sogndal - Ranheim H

12. Åsane - Sandnes Ulf HUB

432-rekker:

1. Rosenborg - Aalesund H

2. Brann - Mjøndalen H

3. FK Haugesund - Strømsgodset HU

4. Odd - Kristiansund BK HU

5. Sandefjord - Bodø/Glimt B

6. Viking - Stabæk HUB

7. Start - Vålerenga UB

8. HamKam - Grorud H

9. Jerv - Tromsø UB

10. Lillestrøm - Raufoss H

11. Sogndal - Ranheim HUB

12. Åsane - Sandnes Ulf HUB

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken