I autovernet med 1,98 i promille – dro videre på jobb

Artikkelen er over 5 år gammel

Da politiet fant eieren av bilen som hadde vært kjørt i autovernet på St.Croix, satt han på møte med kolleger og var klar for kveldsvakt – med 1,98 i promille.

DEL

Det var ut på kvelden lørdag 14. juni i fjor at politiet fikk melding om en bilist som kjørte vinglete og hadde kollidert med et autovern på St.Croix.

Var på møte med kolleger

Da politiet rykket ut, var bilen borte. Den ble funnet igjen noen kilometer unna – på skrå foran arbeidsplassen til mannen bilen var registrert på. Inne befant mannen seg på et møterom sammen med kolleger, fordi han skulle på kveldsvakt.

Mannen nektet for at han hadde kjørt bil på jobb, men hadde ingen forklaring på hvorfor bilen sto parkert utenfor arbeidsplassen.

Sykkelen var borte

Ifølge ham selv hadde han tatt sykkelen til jobb denne kvelden, og parkert sykkelen i et boligstrøk rundt en kilometer unna. Da politiet sammen med mannen lette etter sykkelen i det nevnte strøket, var den ikke å finne.

Da mannen ble tatt med til politistasjonen, viste utåndingsprøven en drøy time etter at politiet fikk melding om kjøreturen, at mannen hadde en promille på rundt 1,98.

Husket ikke å ha kjørt bil

Da saken nylig var oppe i Fredrikstad tingrett, forklarte mannen at han ikke kunne huske at han hadde kjørt bil denne kvelden. Han opplyste at han heller ikke husker å ha drukket alkohol denne dagen. Han forklarte imidlertdi at han i etterkant hadde snakket med en kamerat som hadde opplyst at disse to hadde drukket sammen i mannens bolig. I retten mente mannen at han i løpet av kvelden må ha blitt opprings av arbeidsplassen og spurt om å jobbe der samme kveld.

Han erkjente straffskyld for promillekjøring, noe retten mente talte i formildende retning. I tillegg viste han tydelig i retten at han angret på kjøringen.

Behandling fremfor fengsel

Men samtidig viste retten til at mannen hadde en svært høy promille, han kjørte flere kilometer med høy promille og kjøringen fant sted i sentrale deler av Fredrikstad.

Dommen lød på betinget fengsel i 30 dager, selv om retten bemerker at det vanligvis reageres med ubetinget fengsel i slike tilfeller. Betingelsen i dette tilfellet er at mannen gjennomfører en behandling for rusproblemet sitt frem til 1. februar neste år. Retten viste til at mannen i lengre tid har hatt et rusproblem, og for tiden gjennomfører et behandlingsopplegg for dette. Dermed kom retten frem til at avbrudd i behandlingen for å sone i fengsel er lite hensiktsmessig.

I tillegg må mannen betale 10.000 kroner i bot. Han mistet også førerkortet i to og et halvt år. 

Artikkeltags