Lørdag 16. september arrangeres Juristdagen landet over, i regi av Norges Juristforbund.

De vil også stå på stand i Fredrikstad, ved Glade Hjørne fra klokken 11.00 til 14.00. Her vil frivillige jurister og advokater gi råd og veiledning til innbyggerne, helt gratis.

– Alle spørsmål er velkomne. Vanligvis lurer folk på ting rundt arv, eiendom, ekteskap, dagpenger og NAV-ytelser, blant annet. Nå i det siste har vi også fått mange henvendelser fra ukrainske flyktninger som har spørsmål i forbindelse med UDI og utlendingsloven.

Det forteller prosjektleder Kathrine Lund til FB.

Les også

Er det greit å sage ned naboens tre? Få gratissvar til lørdag

– Bekymringsfull trend

– De siste årene har vi sett en nedgang i antall jurister som engasjerer seg i frivillig arbeid, spesielt i form av -tjenester. Dette er en bekymringsfull trend som vi må snu, fremholder hun.

– Jurister spiller en kritisk rolle i samfunnet, ikke bare i rettssalen, men også i å sikre rettferdig tilgang til juridisk bistand for alle. Pro bono-arbeid gir jurister muligheten til å bruke sine ferdigheter og kunnskaper for å bidra til rettferdighet og likhet for alle, uavhengig av økonomiske forhold, fortsetter hun.

Les også

Hvilke regler gjelder egentlig for elsparkesykler?

Lund opplyser at det vil være tre jurister og advokater fra Fredrikstad som deltar på arrangementet.

– Dessverre var det få advokater og jurister som ville stille denne gangen. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor det er så lavt nivå av interesse.Men det kan jo hende de er veldig opptatte.

Hun håper likevel at så mange som mulig vil besøke Glade Hjørne med de spørsmålene de måtte ha på lørdag.

– Alle spørsmål er velkomne, understreker hun.