Gå til sidens hovedinnhold

Til tross for Hvaler Ap ble det til slutt 60 km/t forbi Stokken

Artikkelen er over 1 år gammel

Frank Lønberg anklager Hvaler-ordføreren for å motarbeide karvet om redusert fartsgrense ved Stokken og at «sommergjester» ikke kan forvente særlig bidrag fra henne.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvaler Ap ved Mona Vauer har konsekvent motarbeidet de næringsdrivende på Stokken samt Siljeholmen Vel i arbeidet med å redusere hastigheten fra 80 km/t til 60 km/t. I 2014 var det enighet mellom daværende ordfører, rådmann, Trygg Trafikk, politiet, Statens vegvesen og Østfold fylkeskommune om at farten burde reduseres fra 80 km/t til 60 km/t i sommerhalvåret.

Dette klarte dagens ordfører å torpedere på besynderlig vis ved å fatte et uforståelig vedtak i komiteen som hadde ansvar for blant annet trafikksikkerheten i Hvaler kommune. Så sendt som i mai 2020 ble det sendt en mail til ordfører med en forsiktig henstilling om å støtte oss i arbeidet med å få redusert hastigheten denne sommeren. Svaret var i kjent stil – hun er valgt til ordfører av Hvalers befolkning, «sommergjester» kan ikke forvente særlig bidrag fra den kanten.

Det blir således litt merkelig at ordfører kjemper for å redusere hastigheten på fv. 108 for noen, men tydeligvis ikke for «badegjester». Mona Vauers strategi var å presse Statens vegvesen slik at hastigheten i Rødskrysset også skulle reduseres. Denne strategien var – og er – fatal.

Vi støtter absolutt Hvaler kommunes ønske/krav om dette tiltaket, men avviser ultimatumet med «dersom det ikke blir 60 km/t i Rødskrysset, går vi mot sommerfartsgrense på Stokken». Selv om Ap sentralt står i en del interne konflikter, støttes partiprogrammet. Tviler på at denne Ap-ordføreren har satt seg inn i eget partiprogram der solidaritet står sterkt.

Les også

Redusert fartsgrense på Hvalerveien – her blir det 60 km

Kommentarer til denne saken