(Moss Avis)

– Ansvaret for å stanse Leirstein ligger hos partileder Siv Jensen. Det er feigt og pinglete at Jensen ikke griper inn. Leirstein må sitte perioden ut så lenge han er valgt. Men han bør ikke få delta på lokale møter, han bør ikke få tillitsverv og han bør definitivt ikke få muligheten til å bli gjenvalgt, sier Knutsen til avisen.

Knutsen har vært organisatorisk nestformann i Østfold FpU, men er nå ute av partiet.

– Handlingslammet

Leirstein anser seg som ferdig med de tidligere varslersakene mot ham og utelukker ikke nye verv i partiet eller en ny periode på Stortinget.

– Dette skjer ett år etter metoo, ett år etter avsløringene av SMS-er som er langt over streken og som sier alt om Leirsteins menneskesyn. Jeg blir forbannet over at Jensen lar dette skje, sier Knutsen.

Jensen har tidligere svart Dagbladet at det er opp til fylkeslagene å vurdere hvem de vil nominere til neste stortingsvalg. Flere lokallagsledere i Østfold har uttalt seg positive til stortingsrepresentanten fra Moss.

Knutsen kaller Jensen for en svak leder som er handlingslammet til å håndtere ukultur.

Les også: Leirstein sendte hardporno til 14-årig gutt - stiller sine verv i bero

Les også: Leirstein foreslo trekantsex med 15 år gammel gutt - nå trekker han seg

 

Dårlig samvittighet

Den tidligere nestlederen viser til at hun opplevde flere episoder hvor den mektige Frp-politikeren brukte svært seksuell språkbruk. Hun har dårlig samvittighet for at hun ikke tok et oppgjør eller varslet om oppførselen hans, samtidig som hun påpeker at ansvaret ligger hos Leirstein.

Hun understreker at metoo-problematikken ikke var aktualisert da hun var nestleder.

Kommenterer ikke

– Vi tar varsler på det største alvor, og skolerer våre tillitsvalgte i god organisasjonskultur. Det Ulf Leirstein gjorde var fullstendig uakseptabelt. Leirstein erkjente selv at han hadde gått over streken og utvist dårlig dømmekraft. Han beklaget, og trakk seg fra alle tillitsverv, sier Jensen til Dagbladet på e-post.

Avisen presiserer at partilederen ikke svarer konkret på deres spørsmål om en mulig renominasjon av Leirstein, men at hun fortsatt ikke avviser det.

– Jeg har tidligere beklaget min oppførsel og innsett at jeg gikk over streken i disse sakene som ligger mange år tilbake i tid. Jeg står fortsatt ved min beklagelse. Utover det har jeg ingen kommentarer til dette, sier Leirstein til Dagbladet.

– Positive svar

Knutsen ønsket ikke å kommentere Leirstein-sakene da det stormet som verst i fjor.

– Jeg skjønte ikke at det var sant før det tok lang tid, sier hun til Moss Avis.

Knutsen utdyper at Erna Solberg nylig satt foten ned for en renominasjon Kristian Tonning Riise. Hun reagerer kraftig på at Siv Jensen ikke gjør det samme med Ulf Leirstein. Derfor velger hun å stå fram nå.

Solberg gikk offentlig ut og sa at det ville bli vanskelig med en renominasjon av den tidligere Unge Høyre-lederen. Tonning Riise har senere bestemt seg for ikke å gå for renominasjon som stortingskandidat.

Den tidligere FpU-toppen viser til at hun bare har mottatt positive tilbakemeldinger etter Dagbladet-intervjuet, også fra sentrale Frp-politikere. Det mener hun viser normen i Frp mot å snakke ut om dette problemet.