Gå til sidens hovedinnhold

Tidlig valgkamputspill om jernbane fra Øvstegård, men troverdig er det ikke

Artikkelen er over 1 år gammel

«Å si at vi sto nærmere en utbygging av Østfoldbanen for sju år siden, vil være en meget drøy påstand.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke ofte vi ser livstegn fra Østfoldbenken på Stortinget. Når nå Freddy André Øvstegård «tar bladet fra munnen», og uttaler seg i en såpass viktig sak for Østfold, virker det tafatt og lite troverdig.

I hele mitt voksne liv har jeg gitt min støtte til Arbeiderpartiet. Den støtten går for øvrig mot slutten nå. Ap har valgt å samarbeide lokalt og sentralt med SV. I dette samarbeidet antar jeg at også Øvstegård har spilt en sentral rolle.

Jernbanesatsingen gjennom Østfold har vi hørt lovord om i veldig mange år, også da de rødgrønne hadde makten. Å si at vi sto nærmere en utbygging av Østfoldbanen for sju år siden, vil være en meget drøy påstand. Med endeløse utredninger og oppnevnelse av utallige komiteer, greier våre politikere å utsette beslutninger, tåkelegge ansvar og samtidig påstå at «alt var bedre før».

Skittkasting og pekeleken er jeg overbevist om at samtlige innbyggere i dette landet er møkk lei av å høre og se. Norge trenger menn og kvinner i politikken som fremmer demokratiet, som tør å ta beslutninger og som står i stormen når noe blir utfordrende. Norge trenger ikke politikere som jobber i det små bak lukkede dører, som lyver og som gjemmer seg bak tåketale i frykt for å miste sine posisjoner.

I månedene som nå kommer, vil vi se at alle mediene igjen vil fylles opp av innlegg fra politikere som gjerne vil fornye sitt engasjement som stortingspolitikere og lokalt valgte. Valgkampen er i gang. Øvstegård er tidlig ute, det skal han ha, men troverdig er det som sagt ikke.

Les også

Står det på pengene eller står det på viljen, samferdselsminister?

Les også

Ingen har parkert jernbanen gjennom Østfold

Kommentarer til denne saken