20-åringen fra Slevik varmer fredag formiddag opp med en opptreden på barneskolen på Slevik.

Da skal han og en kompis (de er kjent som «Garasjekameratene») underholde for ungene i Onsøy.

Senere på kvelden blir det en gjennomgang av de tre låtene han skal fremføre, og klokken 21.00 braker det løs.

Tre låter

– Han skal få gjøre to av sine låter i showet før pause, og så blir det duett med meg mot slutten av andre sett, forteller Andersen.

Thomas skal synge «Superstition» og «Sexbomb», og duetten med Odd René blir «Happy».

Veteranen synes det er ille hyggelig å kunne hjelpe unge fremadstormende artister litt, og han fikk med seg at Thomas gjorde inntrykk i Idol. Og herrene har hatt dialog via Facebook underveis og etter.

– Jeg har jo selv vært i samme situasjon, og vet at det er viktig at man prøver mye, i mange sammenhenger.

– Når han skal være med hos oss, skal han bare senke skuldrene og prøve å kose seg. Det gjør nemlig alle vi andre. Og hos oss er det ingen tv-kameraer å ta hensyn til, understreker vokalisten.

Eksamner ferdige

Thomas har akkurat kommet seg hjem fra Stavanger og sosionomutdannelsen der. Eksamener er unnagjort, og han kan kose seg med familie, venner og julehøytid. Men han skal altså rekke med to siste forestillingene av 16 i båthuset ved elvekanten.

– Jeg har forsøkt å øve litt i Stavanger og hjemme i garasjen på Slevik. Så dette kan bli ille moro, mener han.

Thomas synes tiden i Idol var spenmnende, men også slitsom. Så han håper tekst og teknikk er på plass de to kveldene, og at kroppen oppfører seg pent.

«Soul City» vil ende opp på over 5.000 besøkende, og den nye platen til Odd René Andersen har passert 1.000 solgte eksemplarer, kun med salg under forestillingene!