WALSALL (Nettavisen): I tillegg skapte Norge en rekke store sjanser og burde ha vunnet 0-0-kampen i Walsall fredag formiddag.

Dermed har Gunnar Halle og hans gutter fått en mer enn godkjent åpning på gruppespillet i England.

- Hadde vi sagt på forhånd at vi kunne få 0-0 mot Portugal, hadde vi takket ja til det, sier Halle til Nettavisen etter kampen.

Nå fortsetter EM med de to siste gruppekampene mot Sverige 7. mai og Slovenia 10. mai. De to beste fra gruppespillet går til kvartfinalen.

Rekdal spilte seg opp

Norges kaptein og FFK-spiller Thomas Rekdal åpnet litt rustent på midtbanen for Norge, men spilte seg stort opp utover i kampen.

Fredrikstad-profilen sier seg godt fornøyd med Norges EM-premiere.

- Jeg synes ikke de skaper noe særlig på oss, og vi kunne ha vunnet kampen. Dette er absolutt en godkjent åpning, sier Rekdal til Nettavisen etter kampen.

Han mener Portugal trolig er det beste laget Norge møter i gruppespillet.

- I hvert fall når det gjelder navn. Sånn sett var det en fin start å ta poeng her, sier FFK-spilleren.

Portugal tippet som favoritt

Portugal er av mange tippet som en av favorittene til å vinne hele EM. Mot Norge tok de seg råd til å stille med sin største stjerne på benken fra start. Úmaro Embaló (16) er blitt koblet til Manchester United, Real Madrid og Barcelona det siste året, og Benfica skal ha krevd over 100 millioner kroner for å selge ham. 16-åringen, som fyller 17 på søndag, regnes som Portugals neste virkelige store spiller.

Norge åpnet kampen nervøst og hadde nesten ikke ball de ti første minuttene. Det var tydelig at man skulle ligge lavt og vente på kontringsmuligheter.

Etter hvert kom de bedre med i kampen, og etter 15 minutter ropte Gunnar Halle & co. på straffespark da backen Leo Cornic gikk ned i feltet. Men VIF-backen ble i stedet belønnet med gult kort for filming.

Selv om Portugal hadde ballen klart mest, slet de med å skape de helt store mulighene. Nærmest i første omgang var Sporting-talentet Felix Correia, som misbrukte to gode skuddmuligheter fra henholdsvis 15 og 20 meter.

Vidunderbarn

Anført av Benficas vidunderbarn Jair Tavares fortsatte portugiserne presset i andre omgang. Ti minutter etter hvilen kom også kampens første gigantsjanse da Fabio Silva steg til værs og burde headet inn ledermålet. Heldigvis for Norge traff spissen dårlig med pannebrasken.

Kort tid senere var det Joshua Kitolanos tur til å prøve seg. Odds midtbanejuvel banket til på halv volley fra 15 meter, men det knallharde skuddet gikk rett på keeper.

Minuttet etterpå trodde alle at Portugal skulle få straffespark da Fabio Silva gikk i bakken etter å ha rundet Norge-keeper Rasmus Sandberg, men dommeren valgte for andre gang i kampen å gi gult kort for filming i stedet for straffe.

Nesten matchvinner: - Kjipt

Innbytter Oscar Aga var nærmest scoring på Bescot Stadium fredag. Han slo keeperen i en duell etter pause og headet rett utenfor det tomme målet.

- Vi har sett på keeperen før, og han er litt usikker inne i feltet. Jeg hoppet opp og prøvde å få hodet på ballen, og det var nesten at den gikk inn. Det er litt kjipt at den ikke gikk inn, men det er bare å jobbe på videre, så kommer den etter hvert, sier Aga til Nettavisen etter kampen.

Slik stilte Norge mot Portugal:

Rasmus Sandberg, Leo Cornic, Jonathan Lein Valberg, Ole Martin Kolskogen, Martin Helmer Rusten, Thomas Rekdal, Sander Johan Christiansen, Joshua Kitolano, Josef Baccay, Kornelius Normann Hansen (Oscar Aga fra 55.), Noah Jean Holm (Harald Nilsen Tangen fra 78.).

Kristoffer Askildsen og Harald Martin Hauso måtte stå over kampen med karantene fra kvaliken.