Tesla åpner butikk i Østfold i løpet av dette året

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi kommer til Østfold i løpet av året, men datoen er ikke fastsatt, sier Esben Pedersen, Teslas kommunikasjonsdirektør i Norden.

DEL

Han holder kortene tett til brystet, men bekrefter at Teslas nye utsalg skal etableres i Sarpsborg.

LES OGSÅ: Tesla har store planer for Europa

Super-ladestasjon

Fra før av har Tesla valgt Østfold og Solli som lokalisering for én av sine såkalte super-ladestasjoner, som det hittil er plassert noen få av rundt om i Europa.

I 2013 åpnet de seks første superladestasjonene i Norge.

Den nye superladestasjonen på Solli skal betjene strekningen Oslo-Göteborg. Sarpsborg kommune ga byggetillatelse, og stasjonen er nå i drift.

– Tesla-anlegget kan også bli utvidet til å gjelde andre typer elbiler, opplyste miljøvernsjef Charlotte Iversen i Sarpsborg kommune da Sarpsborg Arbeiderblad skrev om denne saken i fjor sommer.

LES OGSÅ: Fikk prissjokk da han ladet Teslaen i Fredrikstad

SUPER-STASJON: Teslas superladestasjon på Solli er nå i drift. Den skal betjene strekningen Oslo - Göteborg. (Foto: Tesla)

Eget Tesla-utsalg

Det har en tid gått rykter om at Tesla skulle åpne eget bilutsalg i Rygge, men nylig annonserte Tesla selv at bilprodusenten skal åpne butikk i Sarpsborg.

– Når åpner den?

– Jeg kan ikke si om det blir i vår eller i sommer, men det blir helt sikkert i løpet av 2015.

Det sier Teslas kommunikasjonsdirektør i Norden, Esben Pedersen, til Fredriksstad Blad.

I øyeblikket annonserer bilprodusenten etter medarbeidere av mange slag, blant annet selgere, mekanikere og servicemedarbeidere.

– Hvor skal butikken ligge?

– Det er heller ikke bestemt. Jeg beklager at jeg ikke er mer konkret, men vi arbeider på den måten at vi søker etter medarbeidere, samtidig som vi ser oss om etter egnet lokale, sier kommunikasjonsdirektøren.

LES OGSÅ: – Jeg sparer 250.000 kroner på å kjøre Tesla

Artikkeltags