- Plutselig stormet det minst 50 politimenn inn på togstasjonen. Vi ble ikke forklart hva som foregikk, men fikk streng beskjed: «Kom dere ut, nå!», forteller Greni til Dagbladet.

Ble skremt av opplevelsen

Gare de Lyon og området rundt ble evekuert. Politiaksjonen skal ha blitt utført på bakgrunn av en mistenkelig pakke på stasjonsområdet, skriver avisen Le Parisien.

- Etter en times tid fikk vi lov til å gå på toget vi skulle ta til Dijon. Men etter kort tid ble toget stormet av politiet, som arresterte én mann. Det var dramatisk å bli evakuert. Vi ble veldig skremt. Når så toget ble stormet, og politiet arresterte én av passasjerene tenkte vi at alt var greit. Når vi ser hva som har skjedd i kveld, tenker vi at det var en liten del av noe mye større, forteller Greni til Dagbladet.

Fredrikstad-kvinne i Paris

Skuespilleren Eirin Marlene Forsberg fra Fredrikstad oppholder seg også i Paris. Hun bor i leilighet øst i hovedstaden. Forsberg var på tv-innspilling ved Stade de France fredag kveld.

 

- Jeg var på en innspilling ikke langt fra Stade de France. Da jeg skulle kjøre hjem, fikk jeg ikke lov av politiet til å kjøre den faste ruten. De spurte hvor jeg skulle hen og ba meg kjøre rundt. Det er groteskt og grusomt at noe sånt skjer her hvor jeg bor. Det føles uvirkelig. I morgen skulle vi på restaurant med datteren min og noen venner i det samme området, men nå føles det utrygt å gå ut. Barna går også på skole på lørdager, men i morgen tror jeg at jeg holder dem hjemme, sier Forsberg til VG.

Her skjedde angrepene i Paris

Minst 120 mennesker er drept i flere terrorangrep mot Paris sent fredag kveld. Like etter kl. 22 fredag kveld ble det meldt om terrorangrep en rekke forskjellige steder i den franske hovedstaden. Og i løpet av natten har frankse påtalemyndigheter bekreftet seks åsteder.

Konsertlokalet Baraclan hvor California-bandet Eagles of Death Metal holdt konsert fredag kveld, er minst 87 mennesker bekreftet drept under konserten. Politiet stormet lokalene like før klokken 01.00 natt til lørdag. Tre terrorister er blitt funnet blant de døde. De skal ha sprengt seg selv i luften da politiet aksjonerte.

Utenfor restauranten Rue Bichat skal en terrorist ha avført automatgevær mot inngangspartiet til restauranten. Det er til nå meldt om 14 drepte, flere er alvorlig skadet.

Fem personer ble drept, og 11 ble alvorlig skadet da flere gjerningsmenn startet å skyte i gatene rundt Place de  la republique. Øyenvitner forteller at terroristene brukte håndgranaeter og Kalajnikov automatgevær.

Under landskampen i fotball mellom Frankrike og Tyskland på Stade de France, ble rapportert om tre eksplosjkoner ved to av inngangene. Franks politi melder at angrepet ble utført av selvmordsbombere. Fire personer er døde (inkudert terrorister), 11 personer skal være alvorlig skadet.

 

Flere terrorister angrep også restauranten La Belle èquipe med automatvåpen. Minst 19 er bekreftet døde, blant annet barn, melder øyenvitner. 14 personer skal være alvorlig skadet. I tillegg er minst en person bekreftet omkommet etter angrep i Boulevard Voltaire, samme gate som konsertlokalet Bartaclan.