- Jeg har bodd mange forskjellige steder i Paris. Men på 1980-tallet bodde jeg en periode bare 200 meter i fra Bataclan. Jeg har vært der mange ganger på konserter. Og stedet er kjent som et av de beste konsertarenaene i byen. Det er ikke så stort der, men kvaliteten på konsertene pleide å være bra, forteller Dehli til FB.

En skremmende vending

Når FB ringer Hege Dehli lørdag formiddag, sitter hun hjemme på Hvaler og følger de franske tv-sendingene tett.

- Det er forferdelig. De har slått til på så mange steder. Nå kan slike ting skje hvor som helst, sier hun først før hun forteller hva franske tv-kanaler melder:

- Franske medier snakker om at terrorhandlingene har fått en ny vending. Det er ikke lenger presise mål slik det har vært før som Charlie Hebdo. Nå handler det om å spre frykt blant folket. Mot vanlig, uskyldige parisere.

- De sier også at terroristene på Bataclan var unge mennesker i 20-årene, som ikke så ut som terrorister i det hele tatt. En journalist sier de virker målbevisste og godt trente, forteller Dehli.

Tror pariserne reiser seg

Hege Dehli reiser etter planen tilbake til Paris 30. november på jobb, hvor hun blant annet skal treffe en norsk-fransk musiker. Dehli tror pariserne vil reise seg etter terroraksjonene fredag.

- Pariserne er ikke overrasket over at dette har skjedd igjen. Jeg kjenner dem, og jeg tror de er vandt til det. De kommer ikke til å slutte å leve på grunn av dette, de er solidariske, og sterke, mener Dehli.