Tennis som hovedrett - jazz som dessert for veteranene på Hankø

MYE HISTORIE: - Det ble spilt gresstennis på Hankø allerede i 1898, forteller Edvard Raastad når han kåserer om sportens historie i Norge. 82-åringen, med NM-titler fra 60- og 70-tallet og fortsatt glødende engasjert som trener, gleder seg til tennis og jazz på hans favorittøy i mai/juni.

MYE HISTORIE: - Det ble spilt gresstennis på Hankø allerede i 1898, forteller Edvard Raastad når han kåserer om sportens historie i Norge. 82-åringen, med NM-titler fra 60- og 70-tallet og fortsatt glødende engasjert som trener, gleder seg til tennis og jazz på hans favorittøy i mai/juni. Foto:

Kameratene Edvard Raastad (82) og Henning J. Forsberg (72) har tenkt og snakket om dette i årevis. Endelig blir drømmen innfridd: En hel Hankø-helg med tennis og jazz.

DEL

Fra fredag 31. mai til søndag 2. juni møtes tennisveteraner fra hele Østlandet til turnering i tradisjonsrike omgivelser. Norske Tennisveteraner er medarrangør. På strøkne, nyrenoverte baner er det åpent for deltagelse for damer og herrer i årsklassene fra 35+ til 85+.

Uhøytidelig atmosfære

- Vi håper å få med mange deltagere fra Østfold. Dette er en utmerket anledning også for spillere som ikke er særlig vant med konkurransespill. Vi satser på en uhøytidelig atmosfære for alle som er glad i tennis – og jazz, sier en av sportens store profiler, Edvard Raastad. Han har svært mye å vise til både som spiller og som trener. Så sant det ikke blir alt for mange kamper å gjennomføre, lover Raastad instruksjon for spillere som måtte ønske ytterligere råd og vink. Påmeldingsfristen er 19. mai. Videre informasjon får man via nettstedet tennis.no eller fra Norske Tennisveteraner (norsketennisveteraner.no).

Kombinerer tennis og jazz

Raastad kombinerer tennis-interessen med jazz. Han spiller klarinett i bandet Swing Mix, som drar i gang jamsession på Hankø. Bandet har med seg den britisk/norske solisten Dawn Allan. De spiller swingjazz, latin-amerikansk, musikaler og kabaret-låter. Mye er hentet fra ”The American Songbook”.

Ny vår for tennis?

Direktør Henning Forsberg trår denne helgen til med rabatterte priser på Hankø Hotell & Spa, som har gjennomgått en omfattende oppgradering i vinter.

- Vi håper det er mulig å gjenskape gamle dagers tennis-kultur på øya. Før var det jo mange flotte tennisturneringer her ute, også med lokal deltagelse, sier Forsberg. Han legger til at både tennis og seiling er sterkt til stede i mange soverom og i fellesarealer i det nyoppussede hotellet. Forsberg er også begeistret for at Hankø Tennisklubb har satset store summer på å gi tennisbanene en ny standard. I tillegg til tennisklubbens tre baner med nytt syntetisk dekke disponerer hotellet også en hard court-bane og en innendørsbane.

Til Hankø som fattig student

- Vi håper at mange andre enn spillere legger turen innom Hankø denne helgen, for å oppleve tennisen, musikken, naturen og nye hotellomgivelser, sier Raastad og Forsberg, som har et langt vennskap å vise til. De prøver å få til jevnlige tennis-økter.

- Edvard er en jeg virkelig lytter til. Ikke bare når det gjelder tennis, sier Henning J. Forsberg.

Edvard Raastad smiler og kvitterer med følgende:

- Jeg føler meg virkelig hjemme på Hankø. Her har jeg hatt fantastiske opplevelser i mer enn 60 sesonger, helt siden jeg slo opp telt her som fattig 18-årig student og glødende interessert i tennis.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags