Jonathan (37) fra Fredrikstad vant tre NM-gull - på fem dager!

GULLRUSH: Jonathan Dalnoki (nummer to fra venstre) vant tre av tre NM-gulll i veterantennis. Her sammen med doublemakker Fredrik Weberg (tv) og paret som ble slått i doublefinalen Olle Johansson og Remi Goulignac.

GULLRUSH: Jonathan Dalnoki (nummer to fra venstre) vant tre av tre NM-gulll i veterantennis. Her sammen med doublemakker Fredrik Weberg (tv) og paret som ble slått i doublefinalen Olle Johansson og Remi Goulignac. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredrikstad Tennisklubbs Jonathan Dalnoki (37) vant mildt sagt storeslem under tennis-NM i Oslo Tennisarena.

DEL

– Jeg har noen NM-gull fra før, men aldri klart trippelen. Det klarte jeg nå, sier Dalnoki.

Fem dager - tre gull

37-åringen, som til daglig er tennistrener i Fredrikstad Tennisklubb, vant både single, double og mixed double i tennis-NM klasse yngre veteran (35-40 år). En historisk trippel.

– Jeg var nær i fjor sommer, da ble det to av tre gull og ett finaletap. Så det var deilig at det klaffet nå, smiler Dalnoki, som med disse tre gullmedaljene nå står med ti NM-gull totalt.

Tennis-NM for veteraner ble spilt i Oslo Tennisarena forrige helg og uke. Dalnoki startet NM-reisen fredag kveld, og spilte sin tiende og siste kamp tirsdag kveld. Fasit: ti seiere, ingen tap og tre NM-gull.

Heftig lokaloppgjør

I doubleklassen spilte Dalnoki sammen med Fredrik Weberg fra Fredrikstad, og i NM-semifinalen var det duket for et skikkelig lokaloppgjør - mot haldenserne Henrik Norvald og Kenneth Reinaas. NM ble spilt i Oslo Tennisarena, men dette oppgjøret ble spilt i tennishallen på Strupe.

– Henrik og Kenneth spilte et fantastisk bra førstesett, og vant 6-2. Vi holdt hodet kaldt, og slo tilbake med 6-4 i det andre. I det tredje, som ble spilt som «supertiebreak» (først til ti poeng), vant vi 10-5, forteller han.

I finalen sikret Dalnoki og Weberg NM-gullet, og disse to møttes også i singlefinalen som haldenseren vant 2-1 i sett (4-6, 6-3, 6-4). Henrik Norvald spilte også single. Han tapte sin 2. rundekamp i H40+.

Godt samarbeid

I mixed double vant Dalnoki NM-gullet sammen Sofie Brun fra Blommenholm.

– Det er mye bra som skjer i Østfold-tennisen. Klubbene samarbeider bra, for eksempel om talentutvikling. I Halden Tennisklubb gjør Tino Kirst en god jobb, sier Dalnoki.

Kenneth Reinaas fra HTK vant også ett NM-gull, i mixed double i H45+, sammen med Annette Skottner.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags