Oslofjordens friluftsråd mener at det er altfor mange brygger i Hankøsundet. De mener bryggene legger beslag på arealer som «folk flest» vil bruke. Altså, få bedre tilgang til strandsonen. Nå har jo små og private brygger vært en naturlig og en hyggelig del av miljøet i Hankøsundet i flere hundre år. Ikke bare i Hankøsundet, men hele kyststripen i Onsøy og resten av Østfold.

Nå forstår jo jeg at vi stadig blir flere her i Østfold, men det viser seg at ikke alle vil benytte seg av den muligheten av å være nær vannet.

Jeg beveger meg en del på vannet i Onsøy i sommermånedene, og ser hvordan «folk flest» benytter seg av muligheten til å være ved sjøen. Selv på de flotteste og varmeste dagene er det nærmest folketomt på offentlige plasser, også de med god tilgjengelighet og parkering, for eksempel Mærrapanna. Hvorfor tror Kjetil Johannessen ved Oslofjordens Friluftsråd at ved å fjerne private brygger, så vil «folk flest» komme til Hankøsundet og bade, fiske og sole seg. Det kommer jo ikke til å skje.

En annen ting som er sikkert, er at små private brygger er kystmiljø, det er ikke store marinaer. Så, sett nå ikke i gang å rasere Hankøsundet. Jobb videre med Hankøsund-planen, tenk på det som et genuint kystmiljø, og ikke en stor maskin.