Gå til sidens hovedinnhold

Teknikkens vidunderlige verden

Det er bare å begynne å spare.

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Verden går fremover. For ikke så lenge siden fant noen på at alle radioer måtte skiftes ut. FM-sendingene som mange var svært godt fornøyde med var passé. Nå ble det bestemt at alle måtte ha DAB. Hvor mange tusen kostet det radiolytterne?

Jeg har fortsatt ikke bruk for å se i displayet hvem som synger/spiller. Det annonseres som oftest, hvis man absolutt må ha greie på det. Men alt radioutstyr måtte skiftes ut. En fullstendig unødvendig utgift for svært mange av oss.

Nå kommer telesystemet 5G for fullt. Det skal gi meg mye større fart innen televerdenen pluss en rekke fordeler som mange neppe kommer til å gjøre seg særlig bruk av. Med 5G vil våre nåværende telefoner etter hvert måtte legges bort. Vil du henge med, må du bare kjøpe nytt og moderne!

Jeg har sett noen av tilbudene på de nye 5G-telefonene, og de er ikke billige. Man må opp i et femsifret beløp, ser det ut som. Litt av en fremtidig utgift for familier der to voksne og tre barn har hver sin telefon. At vi kan benytte våre 4G-telefoner fremover, blir bare midlertidig.

Utviklingen går videre, og vi prøver å henge med både økonomisk og teknisk. Det er bare å begynne å spare.

Kommentarer til denne saken