Mannen som har stått i spissen for å bygge opp utendørsmuseet over teglverksvirksomheten i Narnteskogen orker ikke mer.

LES OGSÅ: Julebrann i Narnteskogen

– Mangler støtte

– Hva hjelper det med en statue til to millioner kroner på Stortorget, sier Harald Hauglin til Fredriksstad Blad.

Han sikter til skulpturen av Plankebæreren.

– En slik statue skaper ingen identitet. Den stikker dypere enn som så, mener Hauglin, som savner økonomisk støtte fra kommunalt hold, etter årelang dugnad som han selv og mange andre har utført i Narnteskogen på Østsiden, for å bevare minnene om teglverksarbeiderne og historikken rundt og betydningen av produksjonen av teglsten i området.

– Identitet har blant annet å gjøre med at ungene i tidligere lavstatus arbeiderområder må bli trygge i og glade for sitt hjemsted. Det dreier seg heller ikke bare å ta vare på et kulturminne, men det forstår ikke politikerne. Derfor denne reaksjonen fra min side, sier Hauglin.’

– La skrapet forbli skrap, eller gjør noe med det, er Hauglins oppfordring til politikerne.

EVENTYR: Som om du går i en eventyrskog, fører denne stien deg inn til opplevelser i og rundt en lysning som «huser» det utendørs Levende museum Narnte. (Foto: Stig Nilsson)

SE BILLEDSERIE: I Narteskogen har også selveste biskopen vært

Leverer skjegget

Hauglin abdiserte som president i Nabbetorp historie- og miljøvernlag under et lyssnu-arrangement like før jul.

Han ble spesielt provosert over at ordføreren trykte «liker» da Hauglin offentliggjorde på Facebook at 40 mennesker hadde møtt opp i Narnteskogen 21. desember, der den nå avgåtte presidenten hadde skrevet et protestbrev stilet til ordføreren, som ble opplest under solsnu-festen av Karl E rik Solgård.

– Det er uforpliktende å like sider på Facebook. Når ordføreren liker et oppslag om levende museum Narnte betyr det ikke noe som helst.

– Hvordan skal du så få gehør hos politikerne, nå når du har abdisert?

– Så snart ordføreren er tilbake på kontoret nå på nyåret, skal han få overlevert mitt protestbrev sammen med skjegget jeg har klippet av meg, sier Harald Hauglin, fast bestemt på å gjennomføre enda et stunt til fordel for sitt snart livslange historie- og kunstprosjekt i Narnteskogen.

BYTTER: De to  Narnte-entusiastene Harald Hauglin og Morten Hagen bytter plass, etter som sistnevnte foreløpig tar over presidentvervet som Hauglin i protest har frasagt seg. (Foto: Stig Nilsson)

– Velkommen hit

– Vil ordføreren ta imot den avgåtte presidenten?

– Absolutt. Alle som ber om å få møte meg får møte meg, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

– Kan Harald Hauglin ha rett i at bevaringsarbeidet i Narnteskogen mangler støtte?

– Det er det vanskelig for meg å si noe om på stående fot, men Hauglin er hjertelig velkommen til mitt kontor for en prat, sier ordføreren.

VIDEO: Se hva som dukket opp i Narnteskogen