Gå til sidens hovedinnhold

Gratis teaterbursdag på Glommafestivalen

Artikkelen er over 4 år gammel

Det blir både teater og kreative verksteder når kong Frederik skal feires av de yngste 1. juli. Den vil være interaktiv, og det skjer etter dropp innom-prinsippet.

Fredrikstad fyller 450 år i år, og Fredrikstadungane fyller 10 år. Derfor slås det sammen til en Kong Frederiks Teaterbursdag lørdag 1. juli under Glommafestivalen.

I teltet på Dampskipsbrygga vil alt handle om bursdag denne dagen. Med Fredrikstadunganes jubileumsforestilling «Kong Frederiks tidsmaskin» som bakteppe, kan du se 50 unger utfolde seg i stykket som hadde première i vinter, og med Alexander Hermansen i hovedrollen.

  • Litt om forestillingen:

    Marthe og Fredrik er på klassetur i Gamlebyen og skal løse ulike oppgaver rundt Gamlebyens historie, motløse går de igang med oppgavene. På veien møter de Kong Frederik som vil ta de med i sin egenkomponerte tidsmaskin og lære de alt de trenger å vite om Gamlebyens historie. Dette er en nyskrevet familiemusikal av Alexander Hermansen og er spekket med actionfylte scener og en masse fantastisk historie om Gamlebyen vår!

     

Interaktivt

– Dette blir en interaktiv drop-in bursdag. Du må selvfølgelig gjerne være her de to timene det varer, eller du kan komme og gå, forklarer Jørgen Søderberg Jansen, talsmann for Fredrikstadungane.

I verkstedet kan lage din egen bursdagskrone, det blir en egen avdeling for teatersminke, en annen en for kostymer. Barna kan være med å lage rekvisitter, lære sangene og om de våger og vil, bli med å prøve seg på scenen.

Gratis fest

Bursdagsfesten er gratis, og det er første mann til mølla som gjelder. Alexander Hermansen vil være der i Kong Frederiks skikkelse, sammen med noen av Fredrikstadungane.

Fredrikstadungane kan du også oppleve i teltet og på forskjellige steder i byen på torsdagen under Glommafestivalen. Her vil de servere utdrag fra Emil-forestillingen som var ute på Isegran i fjor sommer.

Programmet på dagtid lørdag 1. juli :

12.00 – 14.00 Familieforestilling Kong Frederiks Teaterbursdag i teltet på Dampskipsbrygga

14.30 Ælveduellparade anført av tre korps i sentrum

15.00 Ælveduell

16.00 NM i sandbryting på Værstetorvet

Kommentarer til denne saken