Talina serverer humoristiske julegrøss fra kjelleren

Skummelt: Det blir smått bloddryppende på gjestgiveriet når Talina Hansen Skogseth og Carl-Arne Meyer Melin byr på grøss og ånder. Med humor.

Skummelt: Det blir smått bloddryppende på gjestgiveriet når Talina Hansen Skogseth og Carl-Arne Meyer Melin byr på grøss og ånder. Med humor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Talina H. Skogseth tar med seg Carl-Arne Meyer Melin, og gir julebordsgjestene i Gamlebyen en annerledes underholdning. Hun skal ta med seg tyggende gjester ned i kjelleren til den fæle kokken.

DEL

Hennes mannlige med- og motspiller er en av dem som deltok i første sesong av Anno på NRK. Og de har samarbeidet tidligere. Meyer Melin er nemlig en mann som liker samme tidsperiode som Skogseth.

De skal gi publikum underholdningsfølge til middagen som vil vare to og en halv til tre timer.

– Jeg fikk lyst til å gjøre noe annet i år, ikke være som alle andre tilbud før jul, forklarer hun.

En reise bakover

– Jeg jobber med humor, men knaggen er å gi folk en tidsreise til siste del av 1700-tallet, men dette er ikke en historisk fortelling, understreker hun.

Det er heller rom for det litt uhyggelige, men ikke på Halloween-vis.

Rammen er i den gamle prestegården, der Gamlebyen Gjestgiveri nå holder hus. Der var madam Quist vertinne etter sin manns død, og du har kanskje sett bygget i «Åndenes Makt» på tv. For det er visstnok ting som skjer der.

– Kanskje noe uforklarlig vil skje under middagene også, spår Skogseth kryptisk.

– Det blir en møte med gjenferdene i bygget. Både madammen, hennes avdøde ektemann og kokken skal underholde gjestene, men det er ingen historiefortelling. Du kan treffe en kokk med kjøttbit i skjegget og en øks i hånden.

75 prosent utsolgt

– Det er gøy at tre av fire forestillinger allerede er utsolgte: 16. og 24. november, samt 1. desember. Vi har nå ledig 25. november. Går det riktig godt, kan det tenkes at vi hiver på flere datoer, sier skuespilleren og produsenten.

Det har seg nemlig slik at madam Quist er en kvinne som liker lukten av fristende mat, gjerne julemat. Hun setter også pris på en oppløftende stemning, stearinlys og selskapskledde gjester. Og da skal du ikke se bort fra at hun kan være litt pågående.

Artikkeltags