Den lokale teater-/ musikalforestillingen om spøkelset Spooki kunne oppleves på Kongsten Fort fra 2006 til 2008, og ble deretter satt opp en siste gang på Brottet Amfi fire år senere.

I sommer kan både gamle og nye Spooki-fans oppleve stykket på nytt – denne gang i idylliske omgivelser i Gamlebyen.

Lokalt teaterstykke

Manuset om den unge spøkelsesjenta er basert på Sten Helbergs idé, som i sin tid ble videreutviklet av Hans-Petter Thøgersen, med god hjelp fra Ole-Herman Lundberg og musikk laget av Svein Gundersen.

Nå har initiativtaker Sara Hadjian, grunnlegger av barneteateret Fredrikstadungane, lånt rettighetene til den populære forestillingen i samarbeid med Jørgen Søderberg Jansen.

Til tross for at stykket bare er litt over ti år gammelt, er det svært mange som har et sterkt forhold til Spooki. Av den grunn syntes vi det var på tide å sette det opp igjen, forteller Søderberg Jansen.

 

Kommandanthagen

Forestillingene skal fremføres 12-13. august i den lille Kommandanthagen bak Ridehuset. En skjult perle blant Gamlebyens brosteinlagte gater.

– Denne hagen er et perfekt sted for en intim forestilling. Publikum kan sitte på benker, eller ta med seg eget piknikpledd og stoler. Her kommer man til å oppleve forestillingen på nært hold, noe som kommer til å bli en veldig fin opplevelse, legger Søderberg Jansen til.

Stor suksess på Isegran

I fjor stod de to teaterentusiastene bak den svært vellykkede «Emil i Lønneberget»-forestillingen på Isegran. Etter den sterke interessen fra både skuespillere og publikummere, bestemte man seg i år for å sette opp begge stykkene

– Da vi så hvor populært det var med denne type forestilling, gikk det opp for oss at vi måtte gjøre mer av dette. Både fordi et økt kultur- og aktivitetstilbud for barn og unge er svært viktig, men også fordi det bringer oss alle mer sammen på kryss av teatergrupper og alder på publikummere, sier Hadjian.

Stor interesse

Onsdag kveld arrangeres det audition for rollene i «Spooki», og selv om det allerede har vært stor oppslutning, er det fortsatt mulig å melde sin interesse i ukene som kommer.

– Vi er på utkikk etter voksne, ungdom og barn. Både de som er del av en teatergruppe, men også deg som kanskje ikke har tid til å spille teater i hverdagen, men synes dette kunne være veldig moro å gjøre noen uker i sommer, avslutter Hadjian.