Det er Ray Coopers «Funny money» som er stykket Sara Hadjian skal regissere. På norsk er den blitt til «Penga eller livet».

– Det er jo moro at de som legger til rette for ungene også vil være med på scenen. Jeg kan love en farse i to akter der folk fyker ut og inn av dører, og der det virkelig blir travelt etter pause. Da skal saken nøstes opp. Men kort fortalt snakker vi om en mann som tar feil koffert, kommer hjem med millionbeløp, men som vil rømme fort som fy. Det vil ikke kona, for hun har planlagt så mye...

– Derfor er det duket for nok av forviklinger nå det er folk som har sett hovedpersonen ta feil koffert, og de får besøk på døra. Så det er plass til solid svart britisk humor, mener Hadjian.

Hun tar for familiefredens skyld med seg sin mor og tante til scenen, og midt i kvinneflokken står Joachim Schrader. Han får gleden av å være eneste mann, og er debutant på scenen.

– Det går greit, vi har det ille hyggelig, men noen ganger må jeg si ifra – når det blir litt for mye symøte. Jeg har ikke merket noe til krig i magen ennå. Sommerfuglene holder seg i dvale enn så lenge, humrer han.

Han spiller selveste banditten som kommer inn i handlingen på nederlandsk med kjevebrudd. Det kan bli mye morsom taleteknikk ut av.

– Det hadde vært gøy om flere foreldre hadde engasjert seg, og da særlig fedrene. Jeg ble lurt/overtalt av datteren Helle Marie, og skal spille på Isegran senere i sommer også, røper han.

Forestillingen spilles torsdag og fredag på City Scene.

Hadjian er opptatt av at det skal være hyggelig, kaffepauser er viktig, og øvelsene har pågått i tre måneder, med en intens spurt denne uka.