Fredrikstadbaserte barne- og ungdomsensemblet er premiereaktuelle med familieforestillingen «Open Your Eyes».

70 barn, ungdom og unge voksne står på scenen med et band bestående av noen av Østfolds beste musikere i ryggen.

Sammen presenterer de en smeltedigel av musikk, dans og sang fra alle verdenshjørner og tonnevis av energi og talent.

Skapes vennskap

Når vi går i gang med å lage en Fargespillforestilling vet vi aldri hva vi skal lage.

Vi begynner med å spørre aktørene som er med hva de har på hjertet, hva de er opptatt av og hva de ønsker å formidle. Slik starter en møysommelig prosess med innsamling av sang og dansemateriale som etter hvert sys sammen, arrangeres og til slutt øves inn med profesjonelle musikere.

I dialog mellom Fargespillaktørene, scenepersonell og musikere, mellom amatør og profesjonell skapes det vennskap, selvutvikling og forståelse.

Våge å følge drømmene sine

Fredrikstad har en sammensatt befolkning med bakgrunn fra ulike kulturer. Det betyr at vi også møter et større mangfold av meninger og ytringsformer.

Det som er ukjent kan skape frykt og usikkerhet, men vi vet også at kjennskap skaper trygghet og vennskap. Fargespill handler om å bli kjent –med deg selv og de rundt deg.

«Open Your Eyes» handler om å få opp øynene for en ny verden av Fredrikstadstemmer! Det er spesielt temaer som mot, det å tørre å stå opp for seg selv og vennene sine og våge å følge drømmene sine som går igjen, i tillegg til de universelle temaene som kjærlighet, savn og vennskap.

Forestillingen tar også et oppgjør med undertrykking og fordommer og diskriminering som mange i og utenfor Fargespill Østfold opplever altfor ofte.

Ønsker å inspirere

Alle vi som er involvert i Fargespill ønsker å sette spor og inspirere, ikke bare de som er involvert i den kunstneriske prosessen, men også samfunnet rundt oss.

Vi ønsker å bidra til å formidle verdier og fortellinger som binder oss sammen og kan få folk til å kjenne seg som en del av et større «vi».

Gjennom kunsten og stemmene våre utrykker vi at alle mennesker er viktige og verdifulle og at vi trenger hverandre og utfyller hverandre.