Søndag åpnet Tamburen igjen dørene etter at de har pusset opp.

– Det har vært en innholdsrik uke, hvor fredagen ble et høydepunkt, fastslår daglig leder Marie Høvik overfor Fredriksstad Blad.

– Verdige vinnere

Under Fredrikstad Bryggeriets venners årlige utdeling på Gjærhuset ble Tamburen premiert som årets skjenkested i Fredrikstad, mens Meny på Wilbergjordet fikk diplom som årets utsalgssted.

– Begge verdige vinnere som vet å ivareta Fredrikstads stolte tradisjoner og på en utmerket måte fremme lokalpatriotismen, skyter Dag Solheim i juryen.

Flere stamkunder

Marie Høvik er stolt over utmerkelsen, som vil få hedersplass i de nyoppussede lokalene.

– Det er naturligvis veldig hyggelig å bli verdsatt på en slik måte. Tamburen er en folkelig pub, hvor mange finner seg til rette, sier Hvaler-kvinnen som for to år siden overtok driften av det populære vannhullet.

– Å finne en balanse mellom det å være en lysebrun pub og en kafé skal alltid ligge i bunnen. Samtidig er vi glade for at vi har flere stamkunder. De skal ivaretas, poengterer den daglige lederen.

Er en institusjon

Tamburen er en institusjon i Gamlebyen. Den har også opparbeidet seg et rykte som en samlingsplass for fylkets jazzelskere.

– Tamburen ble åpnet i 1949 og det er med stolthet jeg har fått muligheten til å drive Fredrikstads eldste skjenkested videre, sier Høvik som har fått mange positive tilbakemeldinger fra gjestene etter at lokalene har fått en ansiktsløftning.