Talina og Kornelia har invitert ukjente hjem til seg på julaften – men sliter med å finne gjester: – Tydelig at det er skambelagt å være fattig

INVITERER: Kornelia Eline Skogseth (t.v.) og Talina Hansen Skogseth vil gjerne muntre opp noen på julaften.

INVITERER: Kornelia Eline Skogseth (t.v.) og Talina Hansen Skogseth vil gjerne muntre opp noen på julaften. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Men fortsatt har ikke Fredrikstad-duoen gitt opp håpet om å få middagsgjester til bords.

DEL

– Vi har snakket om det i noen år. Nå fant vi ut at anledningen er riktig. Det er et stort arrangement i Jakobskirken rett ved siden av oss. Der er det lange ventelister, sier artisten Talina Hansen Skogseth.

I utgangspunktet skal hun feire julaften med datteren Kornelia og søsteren Aina, men i år ønsker Fredrikstad-jentene å bli flere til bords. Derfor la de ut en Finn-annonse hvor de inviterer folk hjem til leiligheten i Oslo sentrum.

«Vi har plass til 4–5 personer, enten barnefamilier eller noen som er enslige. De som dere har trang økonomi, er ensomme, eller er enslige foreldre som ikke klarer å strekke til på egen hånd, er dere velkomne,» står det i Finn-annonsen.

Avventer svar fra barnefamilier

Responsen lot ikke vente på seg, og annonsen er sett over 4.000 ganger.

– Det er utrolig fint at mange har delt og engasjert seg. Det er mange som vil hjelpe andre i julen. Men vi la nok ut annonsen litt sent, sier Talina.

– Det er veldig tydelig at det å være fattig er skambelagt. Vi har fått flere henvendelser. Noen blir det for langt å reise for å hente, mens andre har ikke fortalt barna sine at de har dårlig råd og er bekymret for å dra til fremmede når ingen vet om situasjonen deres. Nå avventer vi en avklaring fra et par barnefamilier, men vi vet ikke ennå. Jeg tror uansett det kommer til å bli veldig fint.

Klassisk julefeiring

Familien inviterer til tradisjonsrik julemat, kaffe, kaker – og bidrar også med julegave til barna som eventuelt skulle bli med på feiringen. Leiligheten og treet er pyntet.

– Det blir med alt som hører julen til, sier Talina.

Om de skulle ende opp uten besøk på julaften, vil de finne andre måter å gjøre julen litt bedre for noen.

– Vi kommer til å hjelpe noen i morgen på et eller annet vis uansett.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken