Gå til sidens hovedinnhold

Takk Andreas – du hjelper godt til i homokampen

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristoffer L. Mathisen roser fotballeder Andreas Haugen for å stå frem som homofil: – Du har tatt ett skritt for å gjøre verden mangfoldig og inkluderende for alle!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg møter dem hver uke, de som ikke tør å være seg selv – de som ikke tør å elske en av samme kjønn, fordi normene er sterke og i mange tilfeller oppleves som dømmende for mange av oss. Jeg får e-post, facebook-meldinger og telefoner hver uke – fordi det der ute fortsett er mange av oss som ikke tør å være oss selv 100 prosent. Det betyr ikke at de har et behov for å stå frem, men det betyr at de faktisk ikke tør å være seg selv, noen er så redde at de gjemmer seg bak en «rolle» som heterofil og derfor lever et ulykkelig liv.

Allerede i midten av januar revolusjonerer du i kampen for retten til å leve et godt liv uavhengig av kjønn, seksualitet og identitet – takk!

Les også

Roses av idrettsmiljøet etter åpenhet: – Takk for at du er tøff og fronter en viktig sak, Andreas!

Endelig har Østfold et ansikt, endelig kan jeg fortelle de bekymrede ungdommene som hver måned kommer til meg fordi de er redd for å snakke med fotballtreneren sin om at de bryter med seksualitetsnormen. Når noen har stått frem i deres egen by og deres eget fylke, kan de ha noen å se opp til! Det er nettopp det du er Andreas, en person å se opp til, en person som har tatt ett skritt for å gjøre verden mangfoldig og inkluderende for alle!

Det er ikke sikkert alle ser det samme som jeg ser, det er ikke sikkert alle ser alle de ungdommene som er der jeg selv en gang var – at de vurderer selvmord, eller at de vurderer å begi seg inn i ett normativt forhold for å slippe det ekstra presset man får når man velger å være seg selv 100 prosent.

Vi ser deg, Andreas, og vi takker deg! Vi takker deg for å stille opp for fylket og landet – jeg gjentar meg gjerne, du er et forbilde for mange unge og eldre der ute! Det er nettopp slike forbilder som gjør oss ekstra stolte av landet, og gir oss ekstra motivasjon til vårt arbeid – for vi ser at åpenhet virker!

Les også

FB mener: Modige Andreas (24) velger å være et forbilde for åpenhet - igjen

Les også

Homofil fotballeder: La fotballens skap brenne, la oss stå sammen og gjøre verdens vakreste og beste idrett enda bedre

Kommentarer til denne saken