Tajik, du tuller, manipulerer og snakker halvsannheter

– Du skyver både poteter og hummer inn i begrepet privatskoler. Det er villedende og lite tillitsvekkende når du ikke skiller mellom kommersielle privatskoler og kristne, ideelle privatskoler, klager Lubiana og Lebesby til Hadia Tajik.

– Du skyver både poteter og hummer inn i begrepet privatskoler. Det er villedende og lite tillitsvekkende når du ikke skiller mellom kommersielle privatskoler og kristne, ideelle privatskoler, klager Lubiana og Lebesby til Hadia Tajik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lino Lubiana og Per Lebesby, KrF, med hard kritikk av Hadia Tajik i deres debatt om privatskoler: Er det kanskje kristenskolene og troen du er ute etter?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tajik, tuller du? Faktasjekk? Om du vil ha det i klartekst: Du tuller, manipulerer og snakker halvsannheter – og alt faller i kategorien hersketeknikk!

1. FBs gode journalist Sigurd Øfsti refererer fra Aps årsmøte og sier i Fredrikstad Blad 13.02: «Hun dro frem et eksempel fra hjemstedet Bjørheimsbygd – der mener hun en kristen privatskole har bidratt til større skillelinjer». 17.02 sier du at det har du aldri sagt. Øfsti og de som var der hørte det! Tajik, tuller du?

2. Det er også manipulerende når du sier vi tar feil og du snakker om Tau og Jørpeland og ikke Bjørheimsbygd, som om ikke alt dette er tettsteder i Strand kommune og deler av samme virkelighet vedrørende kristne privatskoler i et lokalmiljø. Du etterlater et inntrykk av at vi ikke sjekker fakta vi har hentet fra skoleledelse og KrF i Strand. Du tåkelegger og så angriper du og later som om vi forsømmer oss - en variant av lurendreierne i Keiserens nye klær og det virker oftest, for folk vet ikke helt hva de skal tro.

Vi kan være enig med deg om mye: sosiale ulikheter, flyktninger og de minste i samfunnet. Der gjør KrF en meget god jobb i regjering - barnetrygd, minstepensjonister, frikort for ungdom, fosterreduksjon av tvillinger mm.

I skolesaker skyver du både hummer og poteter inn i begrepet privatskoler. Det er villedende og lite tillitsvekkende når du ikke skiller mellom kommersielle privat skoler og kristne, ideelle privatskoler tilknyttet NLM, pinsebevegelsen - som driver godhet og bistand - eller pedagogisk relaterte skoler som Steiner- og Montessori-skoler som for barn og foreldre gir en ny mulighet, når våre offentlige skoler ikke er nok tilpasset, for eksempel for våre seks-åringer. Jens Stoltenberg skryter av Steinerskolen og vi har glede av mange ulike private skoler i Fredrikstad. Du nyanserer ikke ? Er du hardbarka sosialist? Lokalmiljøer og skoler handler om samhold, men også om mangfold og verdiskaping. Vi trenger begge.

Tajik, er det kanskje kristenskolene og troen du er ute etter? Aps siste landsmøte ville igjen fjerne K i KRLE. Det er vanskelig å ha tillit til et parti som angriper verdigrunnlaget i KrF, i grunnloven og i norsk kultur fra Håkon den gode og til i dag. Ap må komme kristen tro imøte på en ny og bedre måte enn Aps landsmøte. Hvordan skal vi tolke landsmøtets «Fjerne K-en og utvikle faget» - annet enn som «tapping» av kristen tro og kultur?

Skolene på Tau og Jørpeland - begge stående i en kristen verditradisjon, relatert til kristeligheten og lokalkirkene på Finnøy, Talgje, Utstein og Sørby helt tilbake til middelalderen. Tau og Forsand kirker er fra midten av 1800-tallet. De var Folkets hus på Jørpeland som fra 1924 bidro til en splitt i lokalsamfunnet, som mange steder, men ble nesten solgt av Fellesforbundet i 2015 - sympatisk nok for å redde arbeidsplasser ved Stålverket. Det sier likevel noe om at arbeiderorganisasjonen som vi fortsatt trenger, ikke er hva den en gang var. I Jørpeland er kirken fra 1969, og har et flott arbeid for barn og ungdom og unge familier. Er kanskje også kirkenes nærvær segregerende? Vi trenger vår kristne tro, Tajik.

Det er riktig at rådmann Syrstad i Strand syns det ble et dilemma da ny barneskole skulle bygges og troende foreldre ville ha kristne privatskoler på Tau og Jørpeland, for foreldre har også rett og ansvar for sine barns læring. Høyres ordfører og vara fra KrF bør kanskje gjøre en jobb med budsjett for å endre en aldrende sosialdemokratiske samfunns- og skolemodell, men ideelle privatskoler beriker våre kommuner og bymiljøer og «tapper» ikke kommunekassa - og privatskolene er også flerkulturelle og lærer om samhandling.

Vel, KrF og sentrumssosialister som oss tror på verdiskapning, solidaritet og god tro og kan i fremtiden samarbeide med Ap for å gi landet en stabil regjering, men åpenbart ikke uten kvist, spagat og kameler - og Tajik, du må slutte å tulle!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken