Dette innlegget er skrevet av en mossing, de fleste som kjenner meg vil si en innbitt mossing – en som alltid vil si noe pent og gjerne patriotisk om sin hjemby. Men etter å ha bodd på Kråkerøy og i Fredrikstad i over 11 år og blitt godt kjent med byen, distriktet og menneskene som bor her, er jeg blitt veldig glad i Fredrikstad også. Dette er et lokalsamfunn som har det aller meste, og det må tas godt vare på. Både de neste fire årene og i årene som følger etter.

Fredrikstad ble kåret til Norges mest attraktive by for et par år siden, det var ingen tilfeldighet. For «Plankebyen» og resten av kommunen har så mye å by på. Både selve byen – og Gamlebyen – og de vakre områdene som omgir byen. Kystlinja er en av de fineste i hele landet, den er det mange som oppsøker i løpet av sommermånedene. Ikke like mange er klar over alle turmulighetene som ellers finnes her, enten du drar til Onsøy, til Rolvsøy, Borge, Kråkerøy eller holder deg til Fredrikstad-marka. Sommer som vinter. Undertegnede har ikke sett alt ennå, men mer enn nok til å skrive et begeistret og takknemlig innlegg. Tusen takk!

I en kommunevalgkamp som nærmer seg slutten, kan det fort bli litt for høy temperatur og litt for lavt saklighetsnivå i debattene. Slik er det bare, og slik kommer det sikkert til å fortsette. Det vitner om stort engasjement, om ekte kjærlighet til Fredrikstad og om stor bekymring for byens og kommunens videre utvikling.

Vi snakker om nye arbeidsplasser, om boligutbygging, om barnehager og skoler, om helse og eldreomsorg og samferdsel. Ikke minst det siste, der har Fredrikstad noen av sine største utfordringer. Det haster med å få på plass gode og miljøvennlige veiløsninger, en ny og raskere jernbaneforbindelse og et enda bedre kollektivtilbud enn det vi allerede har. Viktige stikkord er pris og tilgjengelighet, slik vi opplevde det i juli under Tall Ships Races – både bussene og fergene var fulle av blide og fornøyde folk.

Slik det ser ut på meningsmålingene noen dager før valget, vil det ikke bli noe nytt regime i Fredrikstad de neste fire årene. Det er jeg personlig glad for, men Arbeiderpartiet må passe seg for å unngå maktarroganse – for å ta folks støtte for gitt. Det er fortsatt mye som kan bli bedre i denne flotte byen, og det er viktig å lytte til alle gode innspill – uansett fra hvilken politisk kant de måtte komme.

Godt valg!