Systemfeil hos legen når det er vanlig å ikke komme inn til avtalt tid

– Det er ikke ventende pasienter som skal bære byrden ved at 30-60 minutter ventetid er vanlig, mener Håkon Hellandsjø.

– Det er ikke ventende pasienter som skal bære byrden ved at 30-60 minutter ventetid er vanlig, mener Håkon Hellandsjø. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Legen må legge inn nødvendige slingringsmonn slik at planen går ihop, skriver Håkon Hellandsjø. Han mener det er «vanlig praksis» at legetimen starter 30-60 minutter etter avtalt tid.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som innflytter må man reagere på den praksis som synes å bli benyttet blant leger i Fredrikstad hva gjelder pasienttimer. Etter å selv ha blitt eksponert for legenes praksis og etter å ha snakket med flere/mange beboere i Fredrikstad, synes det jeg omtaler å være «vanlig praksis».

Det som skjer er at du som neste pasient må påregne aldri å komme inn til legen til avtalt tid. Minimum 30 til 60 minutter etter oppmøtetid, er det som må påregnes som innropstid.

Når dette tas opp med kontordame, eventuelt med lege, kommer det som standardsvar at «ventetid må påregnes!» Det er dette jeg vil kalle «systemfeil». Når legestanden tydeligvis har dette som praksis, må dette gjøres noe med!

Legen må beregne lengre tid mellom hver pasient. Det er legen som avtaler hver pasienttid – og eventualiteter som måtte oppstå. Da er det legen som må legge inn nødvendig slingringsmonn for at planen skal gå i hop. Det er ikke ventende pasienter som skal bære denne byrden. Den tilhører legen og ingen andre!

Fredrikstad-folk generelt, sier at slik er det bare. Her må tydeligvis noen si fra at slik skal dette ikke være!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken