To Syria-farere fra Norge må i retten for terrorforbund - mann fra Greåker tiltalt

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Statsadvokaten har tiltalt en norsk-pakistansk mann fra Greåker (45) og en tsjetsjener (23) for terrorforbund, melder VG.

DEL

Ingen av de terrortiltalte mennene erkjenner straffskyld.

De to dro sammen fra Oslo til Syria i august 2014. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener de kan bevise at de to tiltalte mennene dro til det borgerkrigsherjede landet og sverget troskap til og kjempet for terrororganisasjonen Islamsk stat (IS), skriver VG.

I tillegg mener PST at de to inngikk en avtale om å begå terror, en forbrytelse som har en strafferamme på 12 års fengsel.

– De to er også tiltalt for å ha deltatt for IS i Syria, sier statsadvokat Frederik G. Ranke ved Det nasjonale statsadvokatembetet til VG.

I fjor sommer ble 45-åringens sønn (25) dømt til åtte års fengsel for terrorforbund og deltakelse og støtte til IS.

Den 23 år gamle Oslo-mannen – en russisk statsborger fra Tsjetsjenia – er også tiltalt for ulovlig oppbevaring av en slåsshanske og for falsk forklaring i forbindelse med sin søknad om oppholdstillatelse i Norge, etter returen fra Syria i februar-mars 2015. Dersom 23-åringen blir dømt for terror, vil norske myndigheter trolig forsøke å utvise ham fra Norge, ifølge VGs opplysninger.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken