Gå til sidens hovedinnhold

Avverget livsfarlig sabotasje mot ungdomsmesterskap

Artikkelen er over 6 år gammel

Heldigvis hindret en våken arrangør en katastrofe, for helgens sabotasje mot det norske ungdomsmesterskapet på sykkel i Fredrikstad kunne i verste fall endt med dødsfall.

Flere steder på landeveien i Torsnes hadde noen strødd ut biter av sylskarp piggtråd.

– Vi oppdaget det før lørdagens temporitt, da vi plukket opp et 20-tall biter rundt i løypa, forteller rittansvarlig Bjørg Hvideberg i Fredrikstad Sykkelklubb.

Foran søndagens fellesstart hadde vi flere ute for å sjekke, og igjen hadde vandalene vært på ferde. Minst like mye ble plukket opp, fortsetter hun.

Selv etter flere titall år som engasjert innen sykkelsporten, er hun sjokkert over at folk kan få seg til å gjøre slikt.

– Mulig det er noen som hater syklister, eller bare synes det ville være tøft å ødelegge et arrangement med innpå 300 ungdommer, men jeg håper de er så dumme at de ikke forstår hva konsekvensene kunne blitt, sier hun, og fortsetter:

– Tenk deg et felt med kanskje 25 12-13-åringer som går i bakken i en plutselig massevelt. Det kunne endt med folk i rullestol, kanskje til og med døden, sier hun.

Klubben vil ikke la saken dø med dette.

– Nei, her blir det politianmeldelse, og vi kommer også til å gjøre våre egne undersøkelser, sier hun.

Fredrikstad Sykkelklubb selv stilte med kun tre deltagere i mesterskapet. Alle i 16-årsklassen. Best fra det kom Petter Sørensen med en flott sjetteplass blant 65 deltagere i lørdagens temporitt.

Kommentarer til denne saken