«Sykle til jobben»-aksjon for 46. gang.

Håper på stor deltagelse. Årets «Sykle til jobben»-aksjon starter 24. april.

Håper på stor deltagelse. Årets «Sykle til jobben»-aksjon starter 24. april. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den årlige «Sykle til jobben»-aksjonen er like rundt hjørnet. Deltagelsen er gratis for alle som bor eller jobber i Østfold.

DEL

– Om du bor i Trøgstad, Eidsberg, Moss, Halden, Fredrikstad eller på Hvaler, spiller ingen rolle. Sykling er sunt, uansett. Å få flere til å sykle eller gå er en prioritert oppgave, både folkehelsemessig og for å skape bedre bomiljøer, sier fylkesordfører Ole Haabeth.

«Sykle til jobben»-aksjonen er Norges eldste og størst aktivitetskampanje, som i år arrangeres for 46. gang.

Her kan du melde deg på til årets aksjon.

Årets aksjon starter 24. april. I fjor ble det registrert mer enn 42.000 deltagere. Arrangøren håper at enda flere vil delta i år.

Aksjonen går over 60 dager, og alle som registrerer seg og er aktive under aksjonen kan vinne premier.

En oversikt over premiene finner du her.

Gratis vårpuss

Det er sykkelbyene Nedre Glomma, Moss, Rygge, Askim, Mysen og Østfold fylkeskommune som spanderer gratis deltagelse i «Sykle til jobben»-aksjonen for hele Østfold. Men det stopper ikke der. 

I Sarpsborg, Moss og Fredrikstad kan du få gratis vårsjekk på sykkelen. I Fredrikstad skjer dette på Stortorget den 27. april mellom klokken 10 og 17.

På Sarpsborg torg blir det avviklet en tilsvarende vårsjekk på samme tid, mens vårsjekken i Moss avvikles i gågata lørdag 6. mai.

Mange ble motivert

Målet til «Sykle til jobben»- aksjonen er å få deg og dine kolleger i form.

En undersøkelse blant alle deltagere i 2017 viser at halvparten av dem ble motiverte og trente mer. 50 prosent svarte at de en eller flere ganger i løpet av aksjonen lot bilen stå, og 50 prosent sa at de hadde syklet mer. Hver person økte i snitt sitt aktivitetsnivå med en time per uke. 

Fysisk aktivitet er bra for arbeidsmiljøet, og aksjonen passer for enkeltdeltagere i små og store bedrifter. Man kan danne lag internt, og skape samhold og entusiasme om et felles mål.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken